Спорт

Пантер за РТ Балкан: Мој останак у Партизану је покренуо лавину, хтео сам да будем лидер

Ближи се сам почетак нове кошаркашке сезоне, а амерички кошаркаш Кевин Пантер говорио је о својој одлуци да остане играч Партизана
Пантер за РТ Балкан: Мој останак у Партизану је покренуо лавину, хтео сам да будем лидер© Aleksandar Petrović / RT Balkan

Капитен кошаркаша Партизана Кевин Пантер говорио је за медије уочи почетка нове сезоне, а том приликом одговарао је и на питања новинара РТ Балкан.

Лидер екипе Жељка Обрадовића истакао је да је уочи наступа у АБА лиги и Евролиги у новој сезони задовољан што је својим потписом новог уговора са црно-белима "покренуо" и друге саиграче да исто учине.

"Мислим да јесам. Мислим да док ја нисам продужио уговор, да нико није потписао још нови уговор. Када сам то урадио, на неки начин је то покренуло лавину па су потписали и Зек (Ледеј) и Алекса (Аврамовић). Али рекао сам себи током тог периода - нисам био сигуран ко ће остати у Партизану, али урадио сам то због себе и никог другог. Сви ми чујемо неке приче о другим играчима, али урадио сам то због себе. Осећао сам се да ја као капитен треба да будем лидер, да треба ја први да кажем 'тренеру, хајде да урадимо ово' и да се надам да ће и други кренути истим путем", рекао је Пантер у одговору на питање РТ Балкана, док је потом истакао да није изненађен квалитетом нових појачања који су стигли у Партизан.

"Не баш. Играо сам против Пи-Џеја (Доужера) на колеџу, Френк (Камински) је играо за Висконсин, тако да сам знао те момке, гледао сам их и у НБА лиги. Очекивао сам да су одлични играчи. Да, причао сам са њима о клубу и наравно, како време буде пролазило, припремаћу их за одређене ствари. Кад буде био први дерби, рећи ћу им шта да очекују. То су неке мале ствари, јер је дуга сезона. Како сезона буде одмицала, тако ће и бити потребе да причамо о одређеним стварима, да их упутим на све што треба", поручио је Кевин Пантер.

image
VV inauguration
banner