Спорт

Алкараз разбијен: Спектакуларни Синер у финалу Пекинга, ово је добра вест и за Ђоковића

Шпанац је у другом делу сезоне у походу да освоји што више бодова не би ли пре краја године успео да свргне Новака Ђоковића са првог места АТП листе, али је у Пекингу стао на полуфиналној степеници
Алкараз разбијен: Спектакуларни Синер у финалу Пекинга, ово је добра вест и за ЂоковићаGetty © Emmanuel Wong / Stringer

Карлос Алкараз није успео да се пласира у финале АТП турнира у Пекингу, пошто га је у полуфиналу савладао Италијан Јаник Синер и то поприлично убедљиво - 2:0 (7:6, 6:1).

Италијански тенисер је тако остварио четврту победу против Шпанца у њиховом седмом међусобном дуелу и спречио га да стигне до борбе за трофеј.

Овај меч био је спектакуларан током читавог првог сета, где су и Алкараз и Синер приказали изузетно висок ниво игре, а одлука је пала у тај-брејку. Италијан је остао смиренији и успео да поведе у сетовима.

Ипак, уместо још спектакуларног тениса обојице, догодио се антиклимакс - Алкараз није успео да задржи исти ниво игре и Синер је са два остварена брејка успео да убедљиво освоји други сте и пласира се у финале.

Синер ће у финалу играти против Данила Медведева, док је Алкараз освојио само 180 нових бодова, што је добра вест за Новака Ђоковића. Наредног понедељка разлика између Србина и Шпанца на врху АТП листе биће 2.830 бодова.

image