Спорт

Вучевић: Имам још доста посла у Чикагу

Кошаркаш Никола Вучевић и Чикаго Булси су почели припреме за наредну сезону у којој имају велике амбиције
Вучевић: Имам још доста посла у ЧикагуGetty © Michael Reaves / Staff

Репрезентативац Црне Горе је овога лета потписао нови, трогодишњи уговор са Булсима и сада са великим самопоуздањем чека своју 13. сезону у НБА лиги.

"Срећан сам и узбуђен што сам остао у Чикагу. Остало је много недовршеног посла са овим тимом, простора да напредујемо и да се докажемо имамо много. Такође, мени и мојој породици одговара живот у Чикагу, прија нам, а волимо стабилност у животу", рекао је Вучевић, па потом споменуо учешће на Мундобаскету:

"Веома ми је драго што сам учествовао на Светском првенству. За земљу од 600 хиљада становника, 11. место је велики успех. Највише од свега ме радује чињеница да смо по повратку у Црну Гору, осетили узбуђење људи, њихово задовољство. Били су поносни на начин на који смо представили државу. То је и суштина наступа на шампионату света. Желели смо и да покажемо пример деци у Црној Гори, која желе да се баве кошарком или другим спортом. Одиграли смо сјајно против селекције Америке, имали шансу, али је на крају пресудио индувидуални квалитет који је био на страни ривала".

Вучевић је истакао да осећа велику одговорност према свом клубу.

"Нисмо дали све што смо могли у претходној сезони. Желимо да играмо боље, желимо бољу сезону и сигуран сам да можемо боље. То је разлог због којег сам остао. Чикаго је урадио трејд због мене, осећам одговорност да допринесем највише што могу. Не мислим само на шутеве и кошеве, већ и на неке плејмејкерске способности. Денвер са Јокићем, или Мајами са Адебајом користе високе играче у организацији игре. Мислим да и ми имамо тим, који може да функционоше на сличан начин. Мислим да могу да помогнем у сличној улози, а тренер ће, наравно, донети одлуке", закључио је Вучевић.

image