Спорт

Легендарни "Пипо" се враћа у Серију А? Клуб се бори за опстанак, а газда жели њега

Некадашњи италијански фудбалски репрезентативац Филипо "Пипо" Инзаги могао би да преузме Салернитану, ако челници клуба одлуче да уруче отказ португалском тренеру Паулу Соузи, преносе италијански медији
Легендарни "Пипо" се враћа у Серију А? Клуб се бори за опстанак, а газда жели његаGetty © Maurizio Lagana / Stringer

Салернитана се тренутно налази на претпоследњем месту на табели Серије А са само три бода. Соуза је прошле сезоне са екипом из Салерна изборио опстанак у Серији А, пошто је заузео 15. место.

Италијански медији наводе да су челници тог клуба спремни да отпусте Соузу у наредним данима, пошто планирају да екипу после репрезентативне паузе води нови тренер, а главни циљ биће опстанак у Серији А.

Руководство је обавило прелиминарне разговоре са Инзагијем, који је спреман да преузме Салернитану. Италијански медији истичу да председник овог клуба Данило Јерволин инсистира да Инзаги у наставку сезоне предводи екипу, након рада у Серији Б у протеклом периоду.

Инзаги (50) је тренутно без ангажмана, пошто је крајем августа напустио Ређину. Он је раније тренирао Брешу, Беневенто, Болоњу, Венецију и Милан.

image
VV inauguration
banner