Спорт

Ђоковић: Највећи циљ до краја године је да освојимо Дејвис куп, али желим и "број 1"

Најбољи српски спортиста завршио је "базне" припреме у Београду и сада му предстоји завршница сезоне у којој ће имати много изазова
Ђоковић: Највећи циљ до краја године је да освојимо Дејвис куп, али желим и "број 1"© RT Balkan

Новак Ђоковић рекао је да ће покушати што пре да се врати у такмичарску форму пред три турнира која ће одиграти до краја сезоне.

Ђоковић није играо од наступа у Дејвис купу прошлог месеца, непосредно пошто је освојио нову титулу на Ју-Ес опену.

"У току су припреме за завршни део сезоне. Преостало ми је три турнира на којима учествујем", почео је Ђоковић.

"Играћу у Паризу, у Берсију, наравно на Завршном турниру у Торину, а онда и четвртфинале Дејвис купа у Малаги против Велике Британије."

Новак води велику борбу за тениски трон са првим изазивачем Карлосом Алкаразом, који је имао велику прилику да га свргне, али је после лоших наступа у Пекингу и Шангају сада све у рукама српског аса.

"Радујем се предстојећим изазовима, и даље сам у трци да годину завршим као 'број 1'. Са Алкаразом сам у тој борби, има још времена, још неколико недеља да довољно спремим своје тело и доведем игру до жељеног нивоа. Вероватно ће та пауза од пет недеља од последњег такмичарског меча, између Ју-Ес опена и првог наступа у 'Берсију', мало утицати на почетак. Надам се да ћу успети да то пребродим што пре и да ћу ући у жељени ниво и темпо квалитета тениса и играња на такмичарском нивоу."

Када су амбиције у питању, не крије да жели да освоји сваки турнир на којем се појави.

"Очекивања и амбиције су увек највише. То сам поновио небројено пута у својој каријери. Имао сам много успеха у 'Берсију' и уопште у дворани током своје каријере, тако да ништа мање не очекује ни ове године, осим највиших циљева."

За крај, признао је и којим би резултатима био задовољан.

"Највећа жеља за крај године ми је да освојим Дејвис куп. Надам се да ћемо сви бити здрави, да ћемо бити у форми и надам се да ћу и годину завршити на првом месту, уз барем једну освојену титулу на следећа два велика турнира", закључио је Ђоковић.

image