Спорт

АТП Стокхолм: Ђере против сина Бјерна Борга, играју још двојица Срба

Организатори АТП турнира у Стокхолму објавили су уочи почетка турнира резултате жреба, а у њему су се нашла и тројица српских тенисера
АТП Стокхолм: Ђере против сина Бјерна Борга, играју још двојица СрбаGetty © Aitor Alcalde / Stringer

Миомир Кецмановић није добио лак жреб, Душан Лајовић би такође могао да има тежак посао, док је најбоље прошао Ласло Ђере.

Кецмановић ће у првом колу играти против домаћег играча Карла Фриберга, који је добио "вајлдкард", али иако ће бити велики фаворит у том мечу, њега у другом колу чека први носилац турнира Холгер Руне.

Лајовић ће стартовати против Италијана Лоренца Музетија који игра у променљивој форми и тешко је предвидети на ком нивоу ће играти. Уколико слави, Лајовића у другој рунди чека или седми носилац Кристофер Јубенкс или неко од квалификаната.

И на крају, Ђере ће играти против Леа Борга, сина легендарног Швеђанина Бјерна Борга, који до сада није баш направио завидну каријеру. Ако савлада добитника специјалне позивнице, Ђере ће играти против бољег из меча петог носиоца Себастијана Баеза и Американца Џеј-Џеја Волфа.

Осим њих, на турниру ће се појавити и играчи попут Јиржија Лехечке, Адријана Манарина, Алехандра Давидовича Фокине и Данијела Еванса.

image