Спорт

Аргентинац у сузама због Ђоковића: То је прелепо – део је елите, али ногама на земљи

Мало познати аргентински тенисер пре неколико дана дошао је у жижу јавности када је критиковао Роџера Федерера и Рафаела Надала, а притом пружио подршку покрету који је основао Новак Ђоковић
Аргентинац у сузама због Ђоковића: То је прелепо – део је елите, али ногама на земљиGetty © Mackenzie Sweetnam / Stringer

Марко Трунђелити, Аргентинац који је 2019. године био 112. играч на свету, критиковао је тренутни систем на АТП туру због чињенице да слабије рангирани тенисери не могу да живе од тог спорта.

Он је пре четири године изашао у јавност и признао да му је нуђен велики новац не би ли намештао мечеве, а сада је похвалио Ђоковића за оснивање синдиката, односно ПТПА.

Новак је чуо за тај интервју и преко спаринг партнера Чарлија Гомеза, послао поруку подршке Трунђелитију, који је био одушевљен његовим потезом.

"Расплакао сам се, управо сам изашао са терена и добио ту поруку, дотакло ме је. Мислим да је то прелепо, долази од некога ко је у елити, заузет са толико ствари, али са главом где треба. Ноге су му на земљи и то је показао", одушевљен је Аргентинац Ђоковићем.

Марко је открио да је одбио 100.000 долара за намештање мечева, али истицање тако осетљиве и болне теме за тенис, уместо да буде похваљен – наишао је на бројне ударце, а мало је било оних који су тада стали на његову страну.

"Очигледно је то донело последице за које нисам знао да долазе, нисам био спреман за то, а посебно психички. Нисам био спреман на то да реакције нису имали ни АТП, ни ИТФ, ни ВТА, ни неко од удружења, па чак ни ТИУ. За то нисам био спреман. Има људи који ништа не говоре. Не могу да се носим са тим. То је оно што мислим да је исправно, не познајем систем", истакао је Ђоковић.

image