Спорт

Ханга упозорава Звезду: Битно је да не изгубимо две утакмице заредом

Црвено-бели ће у среду од 20.00 бити на новом евролигашком испиту
Ханга упозорава Звезду: Битно је да не изгубимо две утакмице заредом© Bane T. Stojanovic/ATAImages

Кошаркаши Црвене звезде у среду дочекују Монако у утакмици трећег кола Евролиге, а Адам Ханга и Рокас Гедраитис ознели су очекивања пред дуел са екипом коју са клупе предводи Саша Обрадовић.

Звезда је у првом колу савладала Армани, али је уследио тесан пораз од Жалгириса на гостовању у Литванији.

"Очекује нас тешка утакмица, играмо против клуба који је био на Фајнал-фору прошле године и сви знамо њихове квалитете, имају велики индивидуални квалитет, много играча могу да играју један на један, много играча може да одлучи утакмицу. Остали су са практично истим саставом као прошле сезоне, нису почели сезону добро јер имају 0-2, морају да победе. То је лепота евролигашког такмичења – да је свака утакмица битна. И за нас је важна утакмица, битно је да не изгубимо две утакмице заредом", рекао је Ханга.

Он је говорио и о првој нападачкој опцији Монаку, Мајку Џејмсу. Кошаркаш Звезде је истакао да не постоји рецепт за одбрану против њега.

"Био ми је саиграч у Басконији две године, то је тип који може веома лако да уђе у ритам, морамо да отежамо његов посао што је више могуће, али то је тимски рад на крају. Мораш да уђеш снажно против њега, а изузетно га је тешко зауставити."

Са друге стране, Гедраитис истиче да му је тешко пао пораз од Жалгириса, али да је тај меч заборављен.

"После утакмице сам се осећао лоше, пошто смо изгубили. Скоро читав меч смо контролисали игру, имали смо плус девет и на крају пораз. У том моменту сам се осећао лоше свакако, али наредни дан смо већ размишљали о утакмици у АБА лиги, ту смо победили и сада смо поново спремни за Евролигу. Узбуђени смо, играмо код куће, па ћемо да видимо како ће то да изгледа", почео је Гедраитис.

Литванац је нарочито похвалио бекове "кнежева".

"Имају невероватне бекове, играју доста један на један,комплетан су тим. Морамо да радимо доста у одбрани, помажемо једни другима и послушамо Душков (Ивановић) план, шта очекује од нас", рекао је Гедраитис.

image