Спорт

Финска у плеј-офу уколико Србија директно оде на ЕП

Европска фудбалска унија саопштила је како ће изгледати плеј-оф за Европско првенство, кроз који ће се, следећег марта, 12 селекција борити за последња три места за одлазак у Немачку
Финска у плеј-офу уколико Србија директно оде на ЕП© Milos Tesic/ATAImages

Србија је освајањем првог места у прошлогодишњој Лиги нација Б обезбедила пласман у Лигу нација А, самим тим и осигурала себи евентуални плеј-оф за пласман на Европско првенство у случају да не обезбеди одлазак у Немачку кроз квалификације.

Србија се сад налази на бод од пласмана на ЕП, мада може и без њега да оде у Немачку, уколико Црна Гора не освоји свих шест бодова у последња два меча - против Литваније код куће и у гостима против Мађарске.

На званичном сајту УЕФА објашњено је ко ће све играти у плеј-офу следећег марта, ако стање на табелама квалификационих група остане непромењено после новембарских мечева.

Имајући у виду да су победници Лиге нација Б Шкоти и теоретски обезбедили пласман на ЕП, и да је Србија на корак од тог циља, УЕФА је саопштила да ће њихова места у плеј-офу добити две најбоље другопласиране селекције из Лиге нација Б, а то су Шкотска и Исланд (пошто је Украјина тренутно на месту које води директно на ЕП).

Уколико не буде великих преокрета после новембарских мечева, у плеј-офу Лиге нација А играће Хрватска - Естонија и Италија - Пољска.

У плеј-офу Лиге нација Б играће Израел - Исланд и Босна и Херцеговина - Финска, док ће у плеј-офу Лиге нација Ц играти Грузија - Луксембург и Грчка - Казахстан.

Победници полуфинала из сваке Лиге нација ће међусобно у финалу играти за пласман на ЕП, а за свако финале домаћин ће бити одређен жребом.

Мечеви плеј-офа планирани су за период од 21. до 26. марта следеће године.

Директан пласман на ЕП су уз домаћина Немачку преко квалификација већ обезбедили и Француска, Аустрија, Белгија, Енглеска, Турска, Португалија, Шпанија и Шкотска.

image