Спорт

Пикси води Србију на ЕУРО: Близу смо циља, показали смо фантастичан карактер

Селектор фудбалске репрезентације Србије Драган Стојковић честитао је играчима на победи против Црне Горе у квалификацијама за Европско првенство 2024. године и додао да је овај дуел био изузетно тежак на психолошком плану
Пикси води Србију на ЕУРО: Близу смо циља, показали смо фантастичан карактер© Milos Tesic/ATAImages

Србија је Београду победила Црну Гору резултатом 3:1 у мечу групе Г квалификација за ЕУРО, па је "орловима" сада довољан и бод против Бугарске у последњем колу 19. новембра, или да Црна Гора претходно не победи Литванију 16. новембра.

"Играчи су показали фантастичан карактер, потпуно заслужено смо победили. Једна велика победа за Србију. Врло смо близу циља", рекао је Стојковић после меча за ТВ "Арена спорт".

"Вратили смо се празних џепова из Будимпеште. Мислим да смо тада незаслужено изгубили. Није трагедија да одиграте нерешено, али онда не бисмо зависили од нас. Желели смо сами да решавамо своју судбину. Утакмица са доста тензије, на психолошком плану јако тешка. Много ме радује реакција играча у другом полувремену, када су показали да заиста желе победу и она се остварила", навео је Стојковић.

Он је истакао да је био потпуно миран током утакмице са Црном Гором.

"Као тренер сам урадио све да припремим екипу на најбољи могући начин. Био сам спокојан и миран, знао сам да ће играчи одрадити свој део посла онако како треба. Увек постоји та доза страха, али тај страх од негативног резултата је само показатељ да поштујете такмичење у коме се налазите. Ово нису пријатељске утакмице, овде је у питању Европско првенство, где нисмо били 24 године. Улог је енормно велик. Из тог разлога сам урадио све да припремим момке, а они су урадили посао на најбољи могући начин. Желео бих да се захвалим навијачима, била је сјајна атмосфера и они су заслужили да оду кући срећни", закључио је Стојковић.

image