Спорт

Сферопулос дебитовао победом на клупи Звезде

Домаћини су посустали у финишу утакмице
Сферопулос дебитовао победом на клупи Звезде© KK Crvena zvezda

Кошаркаши Црвене звезде победили су ФМП резултатом 83:72 у четвром колу АБА лиге на дебију свог новог тренера Јаниса Сферопулоса.

Црвено-бели су задржали максималан учинак у овој сезони у регионалној лиги, на четири одигране утакмице су забележили исто толико победа, док су "пантери"уписали трећи пораз.

Утакмицу је боље отворила гостујућа екипа, док је домаћин имао проблеме са организацијом игре у нападу.

До половине прве четвртине екипа ФМП је заиграла агресивније и успела да поведе са два поена. Улазак Теодосића у игру донео је преокрет Црвеној звезди, која је дошла до предности од седам поена. Домаћа екипа није могла физички да дође до коша.

Током друге четвртине гости су углавном одржавали предност. Играло се у транзицји на обе стране терена.
Волкер је највише имао лопту у рукама током напада ФМП, али недостатак физичке снаге у рекету правио је домаћој екипи много проблема, највише у скоку.

Ханга је са везаних пет поена одбио налет ФМП, да би у последњих два минута обе екипе играле ван ритма, са пуно изгубљених лопти.

Звезда је у трећој деоници дошла до предности од 14 поена. Волкер је на другој страни терена разигравао своју екипу и постизао поене у игри.

ФМП се серијом 10-1 при крају треће деонице у потпуности вратио у меч и смањио заостатак на два поена. Половином последње деонице ФМП долази до преокрета након тројке и серије од 5-1.

Наставила је Звезда да напада рекет домаће екипе и тако долазила до нових поена. При крају последње деонице гости су направили серију 11-4 и тако решили питање победника.

Најефикаснији у победничком тиму били су Милош Теодосић са 11 поена и 10 асистенција, док је Дејан Давидовац додао 10 поена, уз четири скока и две асистенције.

У домаћем тиму истакао се Џордан Волкер са 16 поена, три скока и четири асистенције.

image