Спорт

Леброн и Дурент противници после пет година, Лејкерси преживели врелину "сунца"

После скоро пет година двојица великих пријатеља, али и фантастичних кошаркаша, играли су један против другога
Леброн и Дурент противници после пет година, Лејкерси преживели врелину "сунца"© Tanjug/AP Photo/Mark J. Terrill

Кошаркаши Лос Анђелес лејкерса забележили су прву победу у новој сезони НБА лиге, пошто су на свом терену савладали Финикс резултатом 100:95.

"Језерџије" су оствариле тријумф након неуспеха на старту против актуелног шампиона Денвера, а овај дуел остаће упамћен и по једном занимљивом податку.

Леброн Џејмс и Кевин Дурент, двојица играча који су обележили претходних петнаестак година, први пут су били противници после скоро пет година.

Њих двојица никада нису били саиграчи на клупском нивоу, али су их повреде и разне друге околности спречиле да се често надмећу на кошаркашком игралишту.

Успешнији је био "краљ" који је предводио свој тим до преокрета и победе.

Лејкерси су искористили чињеницу да је противник био ослабљен неиграњем Девина Букера и Бредлија Била. Покушао је Дурент то да надомести, вукао Сансе, али није могао сам.

Када се уморио, домаћин је успео да се врати из минуса од 12 поена у последњој четвртини, а Џејмс је сјајним продором потврдио победу.

Завршио је меч са 21 поеном, осам скокова, девет асистенција и по две украдене лопте и блокаде, уз пет изгубљених. Ипак, није био најефикаснији, пошто је Ентони Дејвис доминирао са дабл-даблом (30 поена и 12 ухваћених лопти).

Дурент је пружио маестралну партију коју је завршио са 39 поена (14/28 из игре) и 11 скокова, али није имао помоћ саиграча. Гордон је био следећи на листи стрелаца са 15 поена.

У другој утакмици ноћашњег програма, Демијан Лилард је предводио Милвоки до победе над Филаделфијом.

image