Спорт

Лилард се представио Милвокију са 39 поена и тројком за победу

Бакси ће поново бити један од највећих фаворита за титулу у НБА лиги, а ново, капитално појачање исплатило се већ у првој утакмици у новој сезони
Лилард се представио Милвокију са 39 поена и тројком за победу© Tanjug/AP Photo/Morry Gash

Демијан Лилард, нови члан Милвокија, предводио је свој тим до победе на отварању сезоне у Висконсину.

Бакси су на свом паркету у неизвесној утакмици савладали Филаделфију севентисиксерсе резултатом 118:117.

Лилард је на паркету провео нешто више од 37 минута и за то време постигао 39 поена (9/20 из игре, 4/12 тројке, 17/17 пенали), уз осам скокова и четири асистенције.

Легенда Портланда је у званичном дебију за нови клуб одиграла без изгубљене лопте, али и промашила велики број шутева за три поена.

Ипак, Дејм је погодио када је било најпотребније – на неких 75 секунди до краја постигао је тројку за 116:111, чиме је и одлучио победника.

У веома неизвесној утакмици домаћин је водио током већег дела сусрета.

Имао је 19 поена вишка током друге четвртине, али је Филаделфија успела да се врати и чак и преокрене средином последње деонице.

Тада је уследила серија Милвокија од 11:0 и нови преокрет, а потом и описана Лилардова тројка којом је сломљен отпор ривала.

Њему је највише помогао Јанис Адетокумбо са дабл-дабл учинком (23 поена и 13 скокова), док је Брук Лопез додао 13 поена.

На другој страни, Тајрис Макси је предводио Филу са 31 поеном, четири скока и осам асистенција, Кели Убре је придодао 27 поена, док је прошлогодишњи МВП регуларног дела сезоне Џоел Ембид заустављен на 24 поена, седам ухваћених лопти и шест успешних додавања.

image
VV inauguration
banner