Спорт

Обрадовић: Нисам им ја татица и мамица, али ћу рећи играчима да престану да се коцкају

Тренер Партизана Жељко Обрадовић рекао је после нове победе над Црвеном звездом да није лако добити два "вечита дербија" у кратком периоду
Обрадовић: Нисам им ја татица и мамица, али ћу рећи играчима да престану да се коцкају© Bane T. Stojanovic/ATAImages

Кошаркаши Партизана савладали су Црвену звезду 98:87 у утакмици 5. кола АБА лиге, што је њихов други тријумф над "вечитим" ривалом у размаку од само пет дана.

"Фантастична атмосфера, хвала навијачима на великој помоћи. Није лако добити два вечита дербија у кратком временском периоду", признао је Обрадовић.

"Успели смо у томе, иако имамо проблема са повређеним играчима. Следе два тешка гостовања, Басконија, па Сплит."

Трофејни стручњак покушао је да анализира дешавања на утакмици у којој је виђено много преокрета.

"Лоше смо почели, али успели смо да се подигнемо у оба смера, стекли смо лепу предност, затим смо одустали од система и плана, окренули смо се индивидуалним решењима, а то није добро. Звезда је успела да се врати и запрети, али смо успели да одбијемо налет ривала."

Није се сложио са констатацијом новинара да се Партизан после плус 19 коцкао са победом.

"Зашто се коцкамо када имамо велику предност? Одмах ћу рећи играчима да престану са тим. Да ли смо у обавези да буде 20 разлике? Могу само да кажем да су моји играчи имали много грешака, и моје је да их прозивам због тога."

"Прозивам их јер их много волим, али ја нисам татица и мамица и да им кажем браво за све што ураде. Нико се није коцкао, већ су грешили. Почетком треће четвртине смо погодили четири везане тројке, али не можеш да очекујеш да ће сваки шут да се погоди. Крену промашаји и они те казне брзим трчањем. Ово је ствар концентрације, нека се и промаши, само да се прати план игре."

Популарни "Жоц" је навео да је противник веома квалитетан.

"Играмо против јаких екипа, како у Евролиги, тако и у АБА лиги. Слажем се да имамо добрих и лоших ствари, али грешке су саставни део спорта… С друге стране, играли смо против изузетно јаке Звезде. Погодили смо три тројке на старту трећег квартала, али је било логично да уследи реакција њихових сјајних играча. Теодосић није добар играч? Нејпир такође? И Звезда има велики квалитет", закључио је Обрадовић.

И Партизан и Звезда сада у АБА лиги имају скор 4-1.

Црно-беле у петак у Евролиги очекује меч против Басконије, док ће црвено-бели дан раније угостити Бајерн из Минхена.

image