Спорт

Звезда не пушта фудбалера на КиМ: Израелац не може у Приштину, разлог није безбедност играча

Иако се у израелским медијима као разлог помињу недавна дешавања у Бањској, црвено-бели заправо нису дужни да дозволе Глазеру пропуштање обавеза у националном првенству
Звезда не пушта фудбалера на КиМ: Израелац не може у Приштину, разлог није безбедност играчаGetty © Michael Regan / Staff

Црвена звезда је одлучила да неће дозволити свом голману Омрију Глазеру да брани за репрезентацију Израела на утакмици у Приштини против селекције тзв. Косова.

Ради се о мечу квалификација за Европско првенство 2024. године, који је требало да буде одигран још средином октобра, али га је УЕФА померила за 12. новембар, због тога што играчима Израела није било дозвољено да путују у иностранство услед напада Хамаса.

Како јављају медији из Израела, разлог због ког Црвена звезда не дозвољава Глазеру да брани за репрезентацију против тзв. Косова је што страхују за његову безбедност после сукоба Срба и "косовске полиције" у Бањској.

У том сукобу су у септембру убијена тројица Срба и један припадник тзв. косовске полиције, што је довело до пораста тензија. Ипак, Црвена звезда заправо не мора да дозволи Глазеру да игра на том сусрту пошто се не игра у ФИФА термину.

Како се ближи крај квалификација, ФИФА је морала да што пре закаже сусрет "Косова" и Израела, те ће бити одигран док клубови широм Европе и даље буду имали обавезе у својим шампионатима. Тако ће и Звезда 11. новембра, дан пре утакмице у Приштини, играти свој меч у Суперлиги против Железничара из Панчева.

Због тога клубови, међу којима је и Црвена звезда у случају Глазера, неће бити у обавези да дозволе играчима који би могли да наступе на том сусрету да се на њему и појаве.

image