Спорт

Партизанов Белгијанац очаран навијачима: Невероватни су, таква подршка нам треба

Последње појачање црно-белих се привикава на нову средину и живот у Србији
Партизанов Белгијанац очаран навијачима: Невероватни су, таква подршка нам треба© FK Partizan

Белгијски фудбалер Нејтан де Медина, који је у среду дебитовао за Партизан у званичној утакмици, рекао је да су навијачи црно-белих невероватни и додао да се одлично привикао на живот у Србији.

Де Медина (26) је у септембру стигао у Партизан из немачког Ајнтрахта из Брауншвајга, а у среду је одиграо први званични меч за лидера Суперлиге, у победи 1:0 над Јединством у шеснаестини финала Купа Србије.

"За мене је терен био изузетно проблематичан, јер нисам навикао да играм под таквим условима у којима треба да покажем најбољу страну. Али, ако то изузмемо, драго ми је што сам дебитовао и могу рећи да сам спреман за следећу утакмицу", рекао је за клупски сајт белгијски интернационалац који је поникао у Андерлехтовој школи фудбала.

Oн је рекао да му се свиђају и клуб и град у који је дошао.

"Имам сјајне саиграче који се сваког дан труде да се осећам као код куће, на чему сам им бескрајно захвалан. Моја породица се привикла на Београд и град им веома прија. Храна је слична оној у Белгији и Немачкој, али ипак морам да похвалим традиционална српска јела и да кажем да смо већ обишли многе ресторане. Сјајно је све", додао је Де Медина.

Белгијанац је одушевљен подршком коју је Партизан имао у Убу.

"Атмосфера је ужарена баш као на утакмицама Бундеслиге, где је заиста велики број навијача на стадионима у првенству, што бих волео да је и овде случај. Имао сам прилику да играм и у Бундеслиги 2 где су исто 'луди' за фудбалом. Зато су ми се одмах допали навијачи Партизана! Само ћу рећи да су невероватни. Потребна нам је таква подршка и даље", закључио је Де Медина.

image