Спорт

Мицић играо у кошгетерском обрачуну, Кари у последњој секунди растужио Оклахому

Невероватна утакмица виђена је у Оклахоми, постигнуто је укупно 280 поена, а решена је буквално у последњој секунди
Мицић играо у кошгетерском обрачуну, Кари у последњој секунди растужио Оклахому© Tanjug/AP Photo/Nate Billings

Поготком Стефа Карија на две десетинке до краја сусрета, кошаркаши Голден Стејт вориорса победили су Оклахома Сити тандер 141:139 на отварању НБА купа.

Најбољи играч "ратника" је одиграо 1 на 1 у последњем нападу, чекао до последњег момента, а онда полагањем преко двојице противничких играча убацио лопту у кош.

У покушају да потврди победу Дрејмонд Грин је дотакао обруч, па су судије морале да прегледају комплетну ситуацију. После гледања снимка, погодак је потврђен и Голден Стејт је однео победу.

Невероватна утакмица завршена је на невероватан начин, а колико је у дворани Тандера било посебно, потврђује и резултат.

Кошгетерски обрачун у којем је најнеефикаснија четвртина завршена са 65 поена (34:31), припао је гостима, који су морали добрано да се помуче у финишу да направе преокрет.

Споменути Кари је био најефикаснији са 30 поена (9/15 из игре, 5/10 тројке), осам скокова и седам асистенција, Дарио Шарић је био одличан са 20 поена, док је Клеј Томпсон имао 18, али и важну тројку у самој завршници.

На другој страни, Дорт је предводио домаћина са 29 поена, Чет Холмгрен је постигао 24 и ухватио осам лопти, а Гиди и Вилијамс су додали по 18.

Василије Мицић на паркету је провео нешто више од 12 минута и за то време пет поена (1/5 из игре, 1/2 тројке), један скок, три асистенције и један начињен фаул.

Није било прве звезде Шеја Гилџус-Александера, Алексеј Покушевски одлуком тренера није играо, баш као и Никола Јовић у дресу Мајамија против Вашингтона.

Франшиза са Флориде такође је успешно започела НБА куп, победом над Визардсима – 121:114.

Ноћ у НБА лиги обележио је спектакуларни балкански дерби између Николе Јокића и Луке Дончића који је припао српском кошаркашу.

Победе су, поред Денвера, остварили још Милвоки бакси, Индијана пејсерси, Бруклин нетси и Портланд трејлблејзерси.

image
VV inauguration
banner