Спорт

Флуминенсе освојио Копа Либертадорес - Марсело после Европе, покорио и Јужну Америку

Славни Бразилац је постао 14. фудбалер у историји који је у каријери успео да обједини наслове првака Европе и Јужне Америке
Флуминенсе освојио Копа Либертадорес - Марсело после Европе, покорио и Јужну АмерикуGetty © Raul Sifuentes / Stringer

Фудбалери бразилског Флуминенсеа освојили су прву титулу Копа Либертадорес у историји, победом у финалу над аргентинском Боком Јуниорс 2:1 после продужетака.

Пред 75.000 гледалаца на легендарној "Маракани" у Рио де Жанеиру стрелци за Флуминенсе били су Херман Кано у 36. и "резервиста" Џон Кенеди у 99. минуту.

Гол за Боку постигао је Луис Адвинкула у 76. минуту, али то није било довољно славном аргентинском клубу да стигне до преокрета.

Овом победом до новог великог трофеја стигао је и Бразилац Марсело. Фудбалер Флуминенсеа је својевремено у Реал Мадриду освојио чак пет титула првака Европе, а победом у Рију постао је тек 14. фудбалер у историји који уз Лигу шампиона подизао и трофеј Копа Либертадорес.

Поред њега, прваци и Јужне Америке и Европе до сада су били Хуан Пабло Сорин, Дида, Кафу, Рамирес, Рафиња, Давид Луиз, Карлос Тевез, Роке Жуниор, Роналдињо, Валтер Самуел, Данило, Нејмар и Хулијан Алварез.

image