Спорт

"Плаћениче, ти си само Доларума": Голман ПСЖ се ваљао у новцу, навијачи Милана га понизили

Навијачи Милана не праштају оно што сматрају за издају, а у уторак увече су се постарали да на својој кожи то осети и њихов некадашњи голман Ђанлуиђи Донарума
"Плаћениче, ти си само Доларума": Голман ПСЖ се ваљао у новцу, навијачи Милана га понизилиGetty © Marco Luzzani / Stringer

У мечу Лиге шампиона у ком је Милан на свом "Сан Сиру" савладао Пари Сен Жермен 2:1 и додатно закомпликовао стање на табели своје групе, велику пажњу привукао је и потез навијача "росонера".

Они су за повратак Донаруме са ПСЖ-ом спремили свом некадашњем голману "паклену добродошлицу", специјално дизајниравши хиљаде новчаница са ликом Донаруме кога су назвали "Доларума" - очигледно сматрајући да је Италијан због новца напустио Милан.

Када је Донарума стао међу стативе гола испод јужне трибине "Сан Сира", новчанице су полетеле према њему. Иако је већина била уклоњена, неке су остале на терену, па је Италијан током меча "лежао у новцу" који су му навијачи Милана припремили. На тим новчаницама се могло видети и "мерценарио", што је италијанска реч за плаћеника.

Донарума је у Пари Сен Жермен прешао у лето 2021. године, а сада је по повратку на стадион, на ком је стекао афирмацију доживео и пораз. "Група смрти" сада заиста и оправдава тај епитет, пошто на два кола пре краја све четири екипе имају шансу за пролаз даље.

Борусија Дортмунд је прва са седам бодова, Пари Сен Жермен има шест, Милан пет, а Њукасл четири бода.

image