Спорт

Тадић: Убеђен сам да ће Митровић и Влаховић играти против Бразила

Kапитен фудбалске репрезентације Србије Душан Тадић рекао је да ће играчи учинити све да изборе пласман у осмину финала Светског првенства.
Тадић: Убеђен сам да ће Митровић и Влаховић играти против Бразила© FSS

Репрезентативци Србије отпутовали су у Манаму где ће у петак од 16.30 часова одиграти пријатељски меч са Бахреином.

Селекција Србије ће дан касније одлетети за Доху где ће се припремати до почетка Мундијала. Србија ће на Светском превнству играти у групи са Бразилом, Швајцарском и Kамеруном.

"Мислим да ће нам користити искуство из Русије пре четири године. Окупили смо се јуче, а жао ми је што мало више нисмо били заједно, јер је фантастична атмосфера, али све има своје предности и мане. Само би требало да се препустимо и уживамо", рекао је Тадић за званични Јутјуб канал Фудбалског савеза Србије.

Он је истакао да не сумња да ће Душан Влаховић и Александар Митровић бити спремни за мечеве на Мундијалу. Србија ће у првом колу 24. новембра играти са Бразилом.

"На прошлом Мундијалу утакмица против Бразила била је последња, а сада је прва. Видећемо да ли ће сада више да нам одговара. Мислим да је боље да са њима играмо на почетку. Играмо добро од како је дошао селектор Драган Стојковић и треба тако да наставимо. Неће бити проблема ако наставимо да радимо као до сада".

Капитен репрезентације Србије поручио је навијачима да бодре његов тим на Мундијалу.

"Покушаћемо да пружимо фудбал као и до сада, а навијачи нека нас бодре и уживају. Имамо велики квалитет и потенцијал. Само би требало да наставимо да играмо као до сада и да ништа не компликујемо. Препустите се, уживајте и бодрите нас! Заједно идемо до победа", рекао је Тадић.

Голман српске репрезентације Предраг Рајковић изјавио је да једва чека да почне првенство.

"Сви смо спремни и орни. Једва чекамо први меч на Мундијалу", навео је Рајковић.

Њему ће конкуренција за место на голу бити Вања Милинковић-Савић и Марко Дмитровић.

"Kод нас влада здрава конкуренција. Сви смо добри голмани и у форми смо. На селектору је да одлучи ко ће да буде на голу. Битно је да се добро слажемо и да један другом подржавамо. Први меч је против Бразила. Они су добри фудбалери, али и ми имамо квалитетан тим. Даћемо све да их зауставимо", истакао је Рајковић, који је пре седам година освојио омладинско Светско првенство на Новом Зеланду.

Српски репрезентативац Саша Лукић изјавио је да је после повреде спреман за Мундијал.

"Дуго чекамо Светско првенство у Kатару. Ево дошло је време да наставимо где смо стали пре више од годину дана, да се покажемо у најбољем светлу. То је велико такмичење за све нас. Овде влада добра атмосфера, а сви смо срећни што ћемо бити заједно месец дана. Надам се да ћемо као и до сада играти добар фудбал, а уопште није битно ко ће да постиже голове", рекао је Лукић.

image
VV inauguration
banner