Спорт

"Митровић на штакама? Можда будемо први у свету са играчем без једне ноге"

Највећи проблем пред пут на Светско првенство у Катар селектору Драгану Стојковићу представља здравствено стање наших најбољих нападача.
"Митровић на штакама? Можда будемо први у свету са играчем без једне ноге"© Srdjan Stevanovic / Stringer

Александар Митровић и Душан Влаховић имају повреде због којих нису у стању да тренирају десетак дана пре прве утакмице са Бразилу.

Пикси је на конференцији за медије изразио наду да ће они бити спремни већ за прву утакмицу, али да ће сигурно путовати и да верује у њих јер зна од чега су саткани.

"Ниједан тренер не воли кад му играчи одсуствују због повреде. Они су дужи период ван тима, оно што је добро је да чврсто верујем да ће они бити спремни и ради се на томе. Има једна песма од Александре Пријовић, није коме је речено, већ коме је суђено", рекао је Пикси.

"Надам се да ће бити све у реду, а и ако не буде, наћи ће се решење, зато сам ја овде. Боже мој, сасвим спокојно и спремно одлазимо у Катар, да покажемо да Србија има квалитет и да може да одигра како жели."

Он је додао да верује да ће нападачи бити спремни јер су психички и карактерно изузетно јаки.

"Дружићу се у наредним данима више са докторима, него са играчима. Играче још нисам видео, надам се да су обавештени да је данас окупљање и да ће доћи. Имали су до синоћ утакмице, има ситних проблема, али има времена до прве утакмице."

"Митрогол" и "Душан силни" ће сигурно пропустити пријатељску са Бахреином у петак увече.

"Утакмица са Бахреином је потпуно небитна, причам за утакмице групне фазе. Србија ће излазити на терен у најјачем могућем саставу, а видећемо који ће то бити. Менталитет наших играча, поготово Митровића и Влаховића, каже да ће дати све од себе да буду на располагању."

Нападач Фулама примећен је на штакама и познато је да има две минималне фрактуре у стопалу.

"Информације које имам је оно што сам већ рекао је да се надам да ће бити све у реду. Да је Влаховић у тренажном процесу. Претпостављам да је у договору са клубом одлучио да не ризикује. Када је Митровић у питању, чуо сам да је на штакама – ја га нисам видео. Њега и за главу да скратимо, он ће ићи на Мундијал. Ми до ноћас имамо прилике да мењамо, али сумњам да ће до тога доћи. Али кажем, Митровић ће и без ноге ићи", лепо је селектор описао свог центарфора.

"Он је својим понашањем, играма, менталитетом, па и повредама које је имао, сећате се ударца који је добио у Београду. Многи не би играли, али он јесте. С обзиром на то колики је значај такмичења које је пред нама, њихов психолошки склоп, претпостављам да постоји страх од тога да се не деси нешто и да не иду на Мундијал. Можда и будемо први у свету који ће играти са играчем без једне ноге, што да не", закључио је Стојковић излагање о повређеним играчима.

image