Спорт

Звездина "немогућа мисија" у Барселони

Кошаркаши Црвене звезде играју у гостима против Барселоне у мечу седмог кола Евролиге. Меч почиње у 20.30, а текстуални пренос меча можете пратити на нашем порталу
Звездина "немогућа мисија" у Барселони© Dusan Milenkovic/ATAImages

Пред Звездом је изузетно тежак ме, пошто, поред изузетно јаког противника, има кадровске проблеме.

Црвено-бели, који се још уигравају под вођством новог тренера Јаниса Сферопулоса, у Барселони ће играти и без тројице играча - Марка Симоновића, Бранка Лазића и Адама Ханге.

"Са Лазићем је и даље дан по дан - боље се осећа, али не и довољно да почне да тренира. Исто је са Хангом и његовим коленом. Симоновић се осећа боље, али одлучили смо да остане, јер чланак није још на 100 одсто, па не желимо да се ситуација погорша, али спремнији је за игру од прве двојице", рекао је Сферопулос. 

Звезда после првих шест кола у Евролиги има скор 2-4, док је Барселона другопласирана са учинком 5-1.

"Играмо против јако доброг противника, који до сада у Евролиги има само један пораз. Знам да имају добар тим и добре резултате за сада, али очекујем да ћемо се борити. Кључ је да контролишемо ритам утакмице и да контролишемо скок, јер на тај начин можемо да имамо наш стил игре, а то је веома добро", навео је тренер Црвене звезде.

Немања Недовић је свестан тешког задатка, али обећава добру борбу.

"Очекује нас екипа која игра сјајно ове сезоне. Немају изграђене звезде, али су као екипа јако моћни и добро играју. Идемо да одиграмо добру утакмицу, поштујемо их, али се не плашимо и знамо шта би нам победа тамо значила", рекао је Недовић.

Утакмица почиње у 20.30, а њен ток можете да пратите из часа у час на нашем порталу.

image