Спорт

После кошаркашких и фудбалски клубови из Израела домаћини у Београду, а ту је и један украјински

У престоници Србије као домаћини већ играју кошаркашки клубови из Израела, а ускоро ће им се прикључити и фудбалски
После кошаркашких и фудбалски клубови из Израела домаћини у Београду, а ту је и један украјинскиGetty © Amir Levy / Stringer

И не само то – у престоници Србије своје противнике дочекаће и један украјински представник у европским такмичењима, то је Зорја из Луганска.

Макаби из Хаифе и Макаби из Тел Авива играће европске утакмице као домаћини у Београду због ратних дешавања у њиховој земљи, баш као и споменута Зорја, потврдила је УЕФА.

Зелено-бели су се огласили званичним саопштењем и потврдили договор о домаћинству.

"Потврђујемо: Макаби из Хаифе ће угостити Рен на стадиону 'Маракана' у Београду. Председник Фудбалског савеза Израела Шино Зуерца, УЕФА и Фудбалски савез Србије су одобрили одржавање утакмице у групној фази Лиге Европе на стадиону Црвене звезде у Београду", стоји у саопштењу клуба.

Шампион Израел ће дуел у Лиги Европе против Француског Рена играти на стадиону "Рајко Митић" 30. новембра.

Макаби из Хаифе је већ наступао у Београду и добро му је познат наш највећи стадион.

После годину и по дана, ова генерација се враћа на место на којем је исписала историју клуба јер је избацила Црвену звезду на последњем кораку за пласман у Лигу шампиона. Тада су се гости, предвођени садашњим тренером Звезде Бараком Бахаром, вратили из два гола минуса и у последњем минуту аутоголом Милана Павкова отишли у елиту.

Поред тога и фудбалски клуб Зорја из Украјине ће утакмице Лиге конференција као домаћин играти у Србији, само још није познато тачно на ком стадиону.

image