Спорт

Обрадовић пред Албу: Два пораза нису битна, нешто друго мене брине

Црно-бели су изгубили прошлог викенда против Игокее, а онда и у среду против Бајерна, па ће против берлинског тима имати додатну мотивацију да забележе тријумф
Обрадовић пред Албу: Два пораза нису битна, нешто друго мене брине© Dusan Milenkovic/ATAImages

Кошаркаши Партизана у петак од 20.45 дочекују Албу из Берлина у мечу 9. кола Евролиге, што ће бити прилика да се поправи учинак у недељи "дуплог кола".

Црно-бели су у среду увече изгубили у Минхену од Бајерна, што је био њихов пети пораз у Евролиги, а тренер Жељко Обрадовић жели да види искорак у игри свог тима.

"Озбиљна утакмице, без обзира што је Алба на табели у тој позицији у којој је, али је многе утакмице изгубила у завршници. Имају квалитет, знају да играју и играју специфичну кошарку. Исти је тренер као прошле године. Имали смо то искуство у првој утакмици прошле године смо одиграли веома слабо, а овде много боље у Београду, тако да се надамо да ћемо реаговати и да ћемо одиграти утакмицу свих 40 минута добро - то је неопходно", рекао је Обрадовић.

Упркос два пораза у низу, укључујући и онај против Игокее у АБА лиги, Обрадовића ипак више брину неке друге ствари.

"Два пораза уопште нису битна. Бајерн је имао четири везана, па је одиграо како је одиграо. Немамо времена ни да патимо ни да се радујемо. Припремаш се за следећу утакмицу, анализираш, пробаш да допреш до играча, пробаш да пробудиш неке ствари у њима, да сви буду на истој линији и то је оно што нам фали. Што имамо успоне и падове током утакмица и наравно, детаљи који су досад били присутни и због којих смо губили утакмице. Одбрамбени скок и у тренуцима када се ломи утакмица се одигра паметније. Неке утакмице смо одиграли изузетно паметно и добро одиграли, знали како да нападамо, а било је тренутака и када нисмо то знали да радимо. У том смислу се раде све могуће корекције", поручио је Жељко Обрадовић.

image