Спорт

Обрадовић после новог пораза: Морамо да радимо на жељи и борбености

Тренер кошаркаша Партизана Жељко Обрадовић рекао је после пораза од Бајерна да ће његова екипа морати да ради на вољи, жељи, борбености и одбрани
Обрадовић после новог пораза: Морамо да радимо на жељи и борбености© Dusan Milenkovic/ATAImages

Црно-бели су доживели нови неуспех у Евролиги, пошто су у осмом колу поражени од Бавараца, резултатом 94:85.

"Пораз је испао велики и деловало је то лака победа домаћина", почео је Обрадовић на конференцији за медије.

"Пресудио је кош и додатно бацање Франциска на минут пре краја кад је разлика била само један посед. Ми смо одлично играли већи део првог полувремена, после пада и игри смо се вратили у финишу али нисмо успели да дођемо до преокрета."

Тренер Партизана је у недељу после пораза од Игокее причао о проблему мотивације играча.

На питања новинара Танјуга да ли је играчима потребна већа мотивација од овако феноменалне атмосфере какву су направили "гробари" и шта Партизан може да уради да поправи одбрану јер прима превише поена у последње време, Обрадовић је дао јасан одговор.

"Оба питања су добра и лепа, али оба питања су за играче. Да ли можемо да поправимо одбрану? Са оваквим распоредом и начином на који играмо није лако, јер немамо много времена за то, али има неких ситуација које су ствар жеље, да се одигра паметније пре свега и да у тој борби за позицију и скок, да будеш мало храбрији и одлучнији и у том смислу може да се поправи. Оптимисти смо."

Обрадовић је конференцију за медије окончао захвалношћу домаћину.

"Хвала Бајерну и њиховим људима на феноменалној добродошлици, осећали смо се овде као код куће и учинићемо све да им узвратимо на исти начин у Београду", закључио је Обрадовић.

image