Спорт

Подмукли Украјинци оптужују "змајеве": Играчи БиХ плаћају 20.000 евра да играју за репрезентацију

Тешке и неосноване оптужбе стигле су из Украјине непосредно по објављивању жреба за пласман на Европско првенство у Немачкој
Подмукли Украјинци оптужују "змајеве": Играчи БиХ плаћају 20.000 евра да играју за репрезентацију© Tanjug/AP Photo/Armin Durgut

Украјински медији, у сарадњи са колегама из Пољске, изнели су оптужбе на рачун фудбалске репрезентације Босне и Херцеговине коју води српски тренер Саво Милошевић.

БиХ ће се састати са Украјинцима у полуфиналу баража за одлазак на ЕУРО средином марта, али је већ сада кренула прљава кампања у тамошњим медијима.

Наиме, украјински портал "Спорт.уа" је представио "змајеве" кроз текст у којем их је оптужио да играчи плаћају најмање по 20.000 евра за место у националном тиму.

"Играчи БиХ за репрезентацију плаћају од 20.000 евра", гласи наслов текста украјинског новинара, који се позива на колегу Питора Слонку из Пољске.

Наводно је Слонка објавио да Милошевићеви изабраници плаћају за улазак у државну селекцију.

"Гледао сам групу у којој је била Словачка. БиХ је врло слаба репрезентација. Један њихов играч ми је рекао да су у великој кризи. У репрезентацији само (Един) Џеко игра нормално, а остали морају да плате 20.000 евра и више да играју. Играчи сматрају да, ако су платили, не морају ништа више да ураде", тврди Слонка.

Утакмице полуфинала плеј-офа баража требало би да буду одигране 21. марта наредне године, док су финала на програму пет дана касније.

Победник меча БиХ – Украјина играће за пласман на континентални шампионат против бољег из сусрета Израела и Исланда.

Шампионат Европе биће одржан од 14. јуна до 14. јула наредне године у Немачкој.

image