Спорт

Бакље и транспарент "Ником Босна неће робовати" обележиле деби Милошевића на клупи БиХ

Српски тренер Саво Милошевић дебитовао је победом на клупи репрезентације Босне и Херцеговине
Бакље и транспарент "Ником Босна неће робовати" обележиле деби Милошевића на клупи БиХGetty © Srdjan Stevanovic / Stringer

Милошевић је прошлог месеца промовисан као нови селектор "змајева" и већ у првој утакмици је водио тим до победе – савладан је Лихтенштајн у гостима, резултатом 2:0.

Његови изабраници су питање победника решили већ у првом полувремену, погоцима Амара Рахмановића и Мирослава Стевановића, али је и у наставку било једнако бурно.

Навијаче Босне и Херцеговине су на стадиону у Вадуцу у другом полувремену демонстрирали незадовољство радом фудбалског савеза.

Они су засули терен бакљама скандирајући "Савез напоље", а онда и истакли транспарент на којем је писало:

"И пред Богом и пред светом завет ћемо дати, никад Босна, ником Босна неће робовати".

Уследио је прекид због којег је капитен и најбољи играч селекције Един Џеко морао да смирује ситуацију и замоли гостујуће присталице да престану, како би дуел могао да се настави.

БиХ је тако стигла до треће победе у квалификацијама и сада сања чудо, пошто би наредна три меча могла да јој донесу и пласман на континентално такмичење.

Милошевић не жели да упада у еуфорију јер неће све зависити од њихових резултата.

"Можемо и ту много да изгубимо, али имамо много тога и да добијемо. Неће бити утакмица много другачија од ове, биће пуно опаснији него данашњи противник, али ће и они остављати простора за контре. Мислим да смо успели да сачувамо момке и свежину. Ако успемо да издржимо свих 90 минута, биће добро по нас", рекао је Милошевић најављујући окршај са Португалијом.

Португалци су већ обезбедили пласман на ЕУРО 2024, што ће Босна покушати да искористи и изненади великог ривала у понедељак у Зеници.

Екипа коју води Саво тренутно је четврта на табели са девет бодова, два мање од Луксембурга, а четири мање од Словачке.

image