Спорт

Новак овакве поразе не памти - Синер му нанео први пораз од 2011. године

Тек четврти пут у каријери, Новак Ђоковић је изгубио меч у ком је имао меч лопту, па ће Дејвис куп репрезентација Србије морати тежим путем да се бори против Италије за пласман у велико финале
Новак овакве поразе не памти - Синер му нанео први пораз од 2011. годинеGetty © Clive Brunskill / Staff

Новак Ђоковић доживео је можда један од најтежих пораза у каријери, пошто је у мечу који је Србију могао да одведе у финале Дејвис купа претрпео пораз и то након меч лопти.

Јаник Синер је савладао најбољег играча света 2:1, по сетовима 6:2, 2:6, 7:5 и то после велике драме у финишу сусрета.

Ђоковић је успео да се врати након катастрофалног првог сета, освоји брзо други, а потом и у трећем стигне до велике шансе за победу. При вођству 5:4 имао је три везане меч лопте на сервис Италијана.

На првој је имао и велику шансу да заврши меч и пошаље Србију у финале, али када њу није искористио, Синер је наредне две спасио одличним сервисима. Од тог тренутка, Новак није више био на нивоу који је био потребан.

Претрпео је брејк у најгорем тренутку и Синер је успео да му нанесе тек четврти пораз у каријери након што је у неком сусрету пропуштао меч лопте.

Уједно, Синер је и прекинуо Ђоковићев низ непобедивости од 12 година, пошто је претходни пут био поражен у Дејвис купу још 2011. године против Хуана Мартина дел Потра у Београду.

После победе Миомира Кецмановића над Лоренцом Мусетијем и овог пораза Ђоковића, дубл ће одлучивати о другом финалисти Дејвис купа, где још од петка чека Аустралија.

image