Спорт

Србија без финала Дејвис купа - Новак имао меч лопте, па изгубио два пута

Тениска репрезентација Србије није успела да елиминише Италију и то након што је била на само један поен од пласмана у финале
Србија без финала Дејвис купа - Новак имао меч лопте, па изгубио два путаGetty © Clive Brunskill / Staff

Дејвис куп репрезентација Србије остала је без пласмана у финале пошто је после преокрета Италија успела да елиминише освајача тог такмичења из 2010. године.

Миомир Кецмановић је први у синглу изашао на терен и после преокрета савладао Лоренца Мусетија 6:7, 6:2, 6:1 и тако довео Србију на пола пута до финалног окршаја са Аустралијом.

Ипак, Новак Ђоковић није успео да стигне до тријумфа против Јаника Синера и то у мечу у ком је по први пут у каријери изгубио а да је у том сусрету имао узастопне меч лопте. Било их је три у низу, али Синер их је не само спасао, већ убрзо потом успео и да реши меч у своју корист 6:2, 2:6, 7:5.

Преостала је на крају нада да ће Ђоковић и Кецмановић у дублу моћи да стигну до победе и ипак елиминишу "азуре". Но, ношени спектакуларним Синером, али и енергичним Лоренцом Сонегом, Италијани су славили 6:3, 6:4 и тако са ивице пораза стигли до борбе за "салатару".

  • 25. нов 2023 • 20:05

    20:05

    Готово је - Италија је у финалу Дејвис купа!

    Након што је Новак Ђоковић у синглу имао меч лопте за победу Србије, сада је своју прву у дублу искористила Италија и она ће бити та која у недељу игра у финалу против Аустралије.

    Синер и Сонего су славили славили 6:3, 6:4 против Ђоковића и Кецмановића.

  • 19:51

    Италија кажњава брејком - 3:4

    Србија није искористила своје шансе, Италија то кажњава. Сада на сервис Кецмановића је Србија дуго покушавала да коначно освоји свој гем, али после много дугачких поена, Синер и Сонего стижу до нове предности брејка.

    Сада су на два гема до финала...

  • 19:42

    Маратонски гем припада Италији - 3:3

    Велика шанса је била за Србију - имали су чак четири брејк лопте наши момци, али Јаник Синер сервира најбоље када му је то најпотребније. Маратонски гем, трајао је преко 10 минута, што је права реткост у дублу, а Србија не успева да стигне до предности.

  • 19:26

    Србија узвраћа брејком - 2:2!

    Ево првог брејка Србије у мечу и то на сервис Сонега. Пробудили су се Новак и Миомир сада, високо подижу песнице и бодре се након што је Сонего у неколико кључних поена слао лопте у аут.

  • 19:20

    Брејк Италијана - 1:2

    Овога пута Италијани стижу до брејка на сервис Кецмановића и сада су већ опасно близу пласману у финале.

    Једноставно, очигледно је да Миомир и Новак не умеју најбоље да се снађу у дубл конкуренцији.

  • 19:11

    Добар први гем за Србију - 1:0

    Ђоковић је био на сервису и само један поен је српски тим дозволио Италијанима. Игра се кратко и брзо, као по обичају у дубл конкуренцији.

  • 19:05

    Први сет - Италија 6:3!

    Синер и Сонего стижу до предности и сада су Италијани на само сет од пласмана у финале Дејвис купа.

    Србија је претрпела један брејк на сервис Ђоковића и од тада нису успели он и Кецмановић да се врате у игру. Синер асом завршава први сет и Италија води 1:0.

  • 18:53

    Брејк Италије - 2:4

    На сервис Новака је Србија претрпела брејк. Неколико поена у којима Италија има баш много среће, један "поклон" Ђоковића и један неуспешан волеј Кецмановића и већ сада Италијани имају предност.

  • 18:44

    Одлично сервира и Кецмановић - 2:2

    Још увек нико није био ни близу да направи неки брејк. Изједначена су до сада оба тима, а на сервис Кецмановића је Србија изгубила само један поен у претходном гему.

  • 18:36

    Миран старт - 1:1

    Италијани су били први на сервису преко Синера, а потом и Србија преко Ђоковића. Обојица су добро одрадили свој посао и нема брејкова на старту.

    Биће занимљиво гледати четири сингл играча како се сналазе у дублу.

image