Спорт

Илић: Адаптирамо се на услове, не плашимо се никог

Фудбалски репрезентативац Србије Иван Илић, изјавио је да се "орлови" полако, али сигурно, адаптирају на услове у Манами, као и да ће бити спремни да направе изненађење на Мундијалу у Катару.

Илић се опоравио од повреде коју је зарадио током меча Лиге нација против Норвешке и спреман је да се стави на располагање селектору Србије Драгану Стојковићу.

"Респектујемо сваког ривала, али се никога не плашимо. Размишљамо искључиво о победама, ићи ћемо утакмицу по утакмицу, са жељом да догурамо што даље на Светском првенству, изјавио је данас српски фудбалски репрезентативац Иван Илић.

Фудбалска репрезентација Србије се налази у Манами, где се припрема за пријатељски меч са Бахреином.

"Нисмо погрешили са избором средине за ове кратке припреме и за последњу проверу пред меч са Бразилом. За разлику од неких других репрезентација, које се припремају у Европи, дошли смо у Манаму где је клима слична као у Дохи. Тај први тренинг је био доста напоран, али нас нешто слично очекује у Катару и добро је да се што пре адаптирамо на временске услове. У Ослу сам играо са лакшом повредом за коју се касније испоставило да је истегнуће мишича, сада је све ок и нема разлога за бригу", рекао је Илић, пренео је званични сајт Фудбалског савеза Србије.

Илића италијански медији већ извесно време пореде са колегом из националног тима Сергејем Милинковић-Савићем.

"Сви у екипи зрачимо оптимизмом, респектујемо сваког ривала, али се никога не плашимо. Размишљамо искључиво о победама, ићи ћемо утакмицу по утакмицу, са жељом да догурамо што даље на СП. Не видим ништа спорно у томе што тежимо самој завршници, сви смо професионални спортисти и ваљда је нормално да нас интересују високи циљеви. Бразил је моћна екипа, али нико не може да нам забрани да уђемо отвореног гарда и да покушамо да их изненадимо", казао је Илић, који је члан Вероне.

Илић у Верони игра са камерунским репрезентативцем Мартином Хонглом.

"Причали смо о СП, рекао ми је да имају малих проблема са Ангисом из Наполија. Било је фрке са тимом, али не сумњам да ће се до почетка турнира добро припремити и да ће свима у групи бити веома незгодан противник", рекао је Илић.

Србија ће контролну утакмицу пред почетак Мундијала одиграти у петак од 16.30 часова, када је противник селекција Бахреина.

image
VV inauguration
banner