Спорт

Алкараз прети Ђоковићу: Нећемо му дозволити четири слема и злато у Паризу

Шпанац најављује још жешћу борбу за највеће трофеје у 2024. години
Алкараз прети Ђоковићу: Нећемо му дозволити четири слема и злато у ПаризуGetty © Clive Brunskill / Staff

Карлос Алкараз је у 2023. години освојио Вимблдон и прекинуо вишегодишњу владавину Новака Ђоковића, освајао је и мастерс турнире и окончао је сезону на другој позицији на АТП листи.

Ипак, као да се од Шпанца очекивало да учини и више, пошто је имао слаб финиш сезоне, а на два гренд слема је такмичење завршавао у полуфиналима. Но, Алкараз има прегршт самопоуздања и верује да ће наредне сезоне успети да додатно напредује.

Он је у Мексику изјавио да је на њему и другим тенисерима да спрече Ђоковића да у 2024. години оствари "златни слем" и буде победник сва четири гренд слема и Олимпијских игара.

"Новак је рекао да ће ићи да освоји све слемове и злато у Паризу. Али, ми смо ту да га спречимо у томе. Први део сезоне за мене је био спектакуларан, али после Вимблдона сам имао негативан период. Мислим да је то нормално и да морам да учим из таквих ситуација", рекао је Алкараз у Мексику, где га очекује ревијални сусрет са Томијем Полом.

Шпанац уз то најављује још бољу предстојећу сезону.

"Свако ко ме критикује, нека припреми свој ТВ уређај и спреми се за 2024. То ће бити година са доста доброг за мене, бићу пун енергије, тренираћу као никад до сада да се борим да будем још бољи него у овој сезони. И даље сам исти дечко, популарност није променила моју личност. На мене нису утицала ни сва та поређења са Рафом и Роџером. Гледам да све то оставим са стране и фокусирам се на мој пут", истакао је Алкараз.

image