Спорт

Тенис се на велика врата враћа у Русију – тројица Срба увеличаће "Трофеј Северне Палмире"

Спектакуларна егзибиција биће одржана у Санкт Петербургу почетком децембра на којој ће се појавити многа легендарна имена

Душан Лајовић и Ласло Ђере, двојица српских тенисера учествоваће на егзибиционом турниру у Санкт Петербургу, а придружиће им се и Јанко Типсаревић који ће играти заједно са легендама белог спорта

Такмичарски део сезоне је готов, али многи тенисери неће дуго бити на одмору због разних егзибиција од којих се једна одржава у Русији.

Србија ће имати чак тројицу представника, а турнир носи име "Трофеј Северне Палмире".

Тенисери и тенисерке подељени су у два тима.

"Лавове" предводи чувена Светлана Кузњецова, а у том тиму су Ласло Ђере, Карен Хачанов, Александар Шевченко, Анастасија Потапова, Јасмин Паолини као и Викторија Томова.

Тим "Сфинги" предводи легендарни Николај Давиденко, а са њим су Душан Лајовић, Роберт Баутиста Агут, Адријан Манарино, Вероника Кудерметова, Дајана Шнаједр и Јулија Путницева.

На турниру ће бити и тенисери и тенисерке који су завршили каријере, а међу њима и Јанко Типсаревић. Такође, организатори су истакли да ће покушати да доведу Рафаела Надала и Симону Халеп, која је тренутно суспендована на четири године због позитивног допинг теста.

Турнир се одржава од првог до трећег децембра у Санкт Петебургу, а оно што је главно питање је хоће ли АТП и ВТА правити проблем с обзиром на то да нису дозволили да се тениски турнири одржавају у Русији.

"Трофеј Северне Палмире" не спада под организацију АТП и ВТА, па због тога не би требало,а не би ни смело да буде проблема јер играчи нису у обавези да траже дозволу за учешће на ревијалном турниру.

"Овај догађај није повезан са ВТА и ВТА га не подржава. Играчи се такмиче на ВТА туру као независни извођачи и имају опцију да учествују на изложбеним догађајима без казне током и ван сезоне по сопственом нахођењу", наводи се у саопштењу ВТА.

Док се из женске тениске организације ставили до знања да се неће мешати, АТП се није оглашавао.

image