Спорт

Обрадовић пред Панатинаикос: Свесни смо против кога играмо, ови мечеви су посебни за мене

Тренер кошаркаша Партизана Жељко Обрадовић изјавио је да његов тим мора да одигра много добру утакмицу против Панатинаикосса уколико жели позитиван резултат
Обрадовић пред Панатинаикос: Свесни смо против кога играмо, ови мечеви су посебни за мене© Dusan Milenkovic/ATAImages

Кошаркаши Партизана у четвртак од 20.45 часова дочекују екипу Панатинаикоса у 11. колу Евролиге.

Црно-бели играју против клуба са којим је Жељко Обрадовић пет пута освојио Европу.

"Утакмице са Панатинаикосом су за мене увек посебне, а разлози су познати. То је екипа која има највеће могуће амбиције, направили су такав ростер и сви људи из клуба, почев од тренера, причају да су им амбиције најмање фајнал-фор. Тако да смо свесни против кога играмо", рекао је Обрадовић.

Панатинаикос је потпуно реновирао екипу на старту сезоне, али су претходних недеља подигли ниво игре.

"Квалитетна су екипа, имали су ситних проблема почетком сезоне, сад играју веома добро, паметно, контролишу игру и мораћемо да одиграмо много добру утакмицу, ако желимо да имамо позитиван резултат", истакао је Обрадовић

Тренер црно-белих је открио да су Алекса Аврамовић и Кевин Пантер почели да тренирају са екипом, за разлику од Уроша Трифуновића. 

Ален Смаилагић једва чека меч и сусрет са некадашњим саиграчем, Матијасом Лесором.

"Панатинаикос је јак тим, имају веома добре играче. Један који долази сутра је био са нама, то је Матијас ког једва чекамо да видимо. Јанис због повреде не долази. Утакмица ће бити јако добра. Биће пуно навијача, биће занимљиво за играње нарочито након онакве победе против Борца", рекао је Смаилагић.

image