Спорт

Сферопулос: Евролига је као маратон, против Ефеса хоћемо напредак

Црвено-бели су уписали само три тријумфа у овој сезони Евролиге и грчки стручњак жели да се тај учинак побољша
Сферопулос: Евролига је као маратон, против Ефеса хоћемо напредак© Bane T. Stojanovic/ATAImages

Тренер кошаркаша Црвене звезде Јанис Сферопулос пред утакмицу са Ефесом у Евролиги рекао је да екипа жели да напредује и игра боље, посебмно јер је елитно такмичење као маратон.

Црвено-бели имају скор 3-7, а у петак од 20.00 часова у Београдској арени дочекују турску екипу у 11. колу Евролиге.

"Они имају веома искусне играче и за мене то што имају неколико одсутних кошаркаша због повреда неће променити начин на који припремамо утакмицу. Имају они много солуција и начина на који могу да покрију њихово одсуство. Знају врло добро како се игра на врхунском нивоу и зато морамо да будемо концентрисани, поготово у одбрани, јер имају играче који су веома активни и 'могу да те убију'. Са друге стане, офанзивно морамо да играмо паметно", истакао је грчки стручњак.

Према његовим речима, Евролига је, ипак, јако дугачко такмичење и екипа хоће да напредује и игра боље.

"Ни ми нисмо срећни због пораза у претходним утакмицама и морамо да будемо јаки и спремни да играмо сваку утакмицу, и следећу и следећу. Али, сада је наш главни приоритет да против Ефеса одиграмо добру утакмицу. Не знамо још да ли ће Бранко Лазић да игра, почео је да тренира, одрадиће и тренинг са контактом и у петак ујутро ћемо одлучити да ли ће играти или неће. Адам Ханга још не тренира, а Шабаз Нејпир ће још дуго морати да носи заштитну маску", закључио је Сферопулос.

image