Спорт

Међедовић после највеће титуле говорио и о Новаку: Нас двојица из Србије...

Млади момак из Новог Пазара у Саудијској Арабији остварио успех каријере
Међедовић после највеће титуле говорио и о Новаку: Нас двојица из Србије...Getty © Adam Pretty

Хамад Међедовић био је пресрећан после највеће титуле у каријери и освајања "Нексз џен" Завршног турнира у Џеди.

Међедовић је одиграо фантастичан турнир на којем су наступила осморица најбољих играча млађих од 21 године, а у финалу је савладао Француза Артура Фиса, резултатом 3:4, 4:1, 4:2, 3:4, 4:1.

"Не могу да верујем да сам освојио ову титулу, али даће ми много самопоуздања за 2024. годину. Артур је невероватан играч, у Топ 40 је са разлогом и због тога сам много срећан", почео је Међедовић који је тренутно 110. играч на свету.

"Било је нереално и још је. Тешко је све процесуирати, био је веома тежак меч. Био сам на ивици да полудим на крају првог сета у којем сам имао две сет лопте, али сам успео да останем смирен и завршим до краја."

Популарни Хаме у Џеди није доживео пораз и постао је први Србин који је тријумфовао на овом турниру, чиме се придружио Карлосу Алкаразу, Стефаносу Циципасу, и Јанику Синеру.

Говорио је млади Србин о Новаку Ђоковићу, човеку који му много помаже не само финансијски, него и својим присуством и искуством.

"Нас двојица из Србије... Освојио је прави Завршни турнир, а ја 'Некст џен'. Очигледно, то је велика ствар и срећан сам што сам на неки начин кренуо његовим стопама", казао је Међедовић и додао:

"Сјајна ствар за нашу земљу. Стварно сам поносан што сам Србији донео ову титулу. Нисам још отворио телефон, али сам сигуран да ми је послао поруку и честитао."

Упркос великом успеху, свестан је да има још много сегмената у игри које мора да поправи.

"Имам 'велику' игру и снажне ударце, али још много ствари на којима морам да радим са својим тренером. Физички морам да се поправим и искористићу припремни период за то, као и то да на терену будем фокусиранији", закључио је Међедовић.

Српски тенисер је за највећи тријумф у каријери награђен чеком од 514.000 долара, више него што је укупно зарадио у досадашњем току каријере.

image