Спорт

Титула каријере Хамада Међедовића - он је нови бисер светског тениса!

Српски тенисер ће инкасирати 514.000 долара, а већ је стигао у друштво Карлоса Алкараза, Јаника Синера и Стефаноса Циципаса, претходних освајача "Некст џен" турнира
Титула каријере Хамада Међедовића - он је нови бисер светског тениса!© Twitter / screenshot / @RelevantTennis

Хамад Међедовић је нови шампион турнира Нове генерације (Некст џен) који АТП већ годинама уназад организује за највеће таленте светског тениса до 21 године.

Међедовић је у финалу турнира у саудијској Џеди савладао Француза Артура Фиса, иначе 36. тенисера света, резултатом 3:2 (3:4, 4:1, 4:2, 3:4, 4:1).

Српски тенисер, тренутно 110. тенисер света, приказао је изузетну игру на турниру у Саудијској Арабији, током читаве седмице, пошто је уписао свих пет победа. За овај успех није зарадио нове АТП бодове, јер овај турнир не спада у класичан АТП календар, али зато јесте зарадио 514.000 долара.

Међедовић је губио сетове само у тај-брејковима првог и четвртог сета. У том другом тај-брејку је имао и две меч лопте на сервис Француза које није могао да искористи. Ипак, после одласка у пети сет нимало није пао ниво његове игре - напротив, брзим брејком је прокрчио себи пут до највеће титуле у каријери.

Турнир "Некст џен" установљен је 2017. године, а од тада су га освајали и данас неки од најбољих играча света - Карлос Алкараз, Јаник Синер и Стефанос Циципас. Можда у годинама које следе и Хамад Међедовић стигне у њихово друштво у врху АТП листе.

image