Спорт

Обрадовић: Партизан и Звезда заслужују стална места у Евролиги

Тренер кошаркаша Партизана Жељко Обрадовић рекао је после победе над ФМП-ом у Железнику да је екипа играла изузетно озбиљно од почетка до краја
Обрадовић: Партизан и Звезда заслужују стална места у Евролиги© Bane T. Stojanovic/ATAImages

Након убедљивог тријумфа (105:61) популарни Жоц је истакао да је важно што је неке играче одморио и расподелио минутажу пред дупло коло Евролиге.

Такође, додао је да и његов клуб и Црвена звезда заслужују да буду стални учесници елитног такмичења.

"Отворили смо утакмицу веома озбиљно, постава која је почела меч је играла веома чврсту одбрану и нисмо спуштали ниво игре до краја", рекао је Обрадовић на конференцији за медије.

Апострофирао је значај расподеле минутаже у екипи пред тешке мечеве против Монака (уторак) и Олимпије (четвртак).

"Недостајала су нам четири играча, Френк Камински је добио ударац против Панатинаикоса, проблеме имају и Данило Анђушић и Пи Џеј Доужер, а дуже је ван строја Урош Трифуновић. Због тога је било изузетно важно да расподелимо минутажу и растеретимо играче пред тешке изазове у Евролиги."

На питање новинара о проширењу Евролиге и уласку Дубаија у елитно такмичење, што би могло да угрози позиције Партизана и Црвене звезде као учесника, Обрадовић је дао занимљив одговор.

"Могу само да кажем да сам апсолутно сигуран да и Партизан и Црвена звезда апсолутно заслужују да буду стални учесници Евролиге, свака утакмица у Београду то доказује."

"Што се тиче Партизана, знам да смо прошле сезоне били најгледанији тим на домаћем терену, а путем ТВ-а само је Реал био гледанији од нас и то само зато што је играо Фајнал-фор", закључио је Обрадовић.

image