Спорт

Партизан срушио ПАО у гротлу Арене: Пантер се вратио и донео велики преокрет

Црно-бели су имали и 10 поена заостатка у четвртој четвртини, али су после продужетка ипак савладали атинску екипу
Партизан срушио ПАО у гротлу Арене: Пантер се вратио и донео велики преокрет© Dusan Milenkovic/ATAImages

Кошаркаши Партизана победили су вечерас у Београду после продужетка екипу Панатинаикоса резултатом 92:87 (20:21, 19:17, 15:18, 24:22, 14:9) у мечу 11. кола Евролиге.

Најефикаснији у екипи Партизана био је Зек Ледеј, који је постигао 21 поена, док је Пи-Џеј Доужер убацио 16. Кевин Пантер је постигао 13, а Бруно Кабокло 12. Код гостију, најбољи су били Кендрик Нан са 19 и Матијас Лесор, који је додао 16 поена.

Црно-бели после 11. кола у Евролиги имају пет победа и шест пораза. Кошаркаши Панатинаикоса су забележили шест победа и пет пораза.

Партизан ће у наредном колу на свом терену дочекати Монако, док ће Панатинаикос гостовати Ефесу.

  • 30. нов 2023 • 22:56

    22:56

    Готово је - победа Партизана 92:87

    Кошаркаши Партизана успели су да после продужетка савладају Панатинаикос у драматичној завршници, а кључни човек у завршници сусрета, када су црно-бели јурили заостатак, био је Кевин Пантер.

    Било је и 10 поена предности у четвртој четвртини за ПАО, али је још једном екипа Жељка Обрадовића показала велики карактер!

  • 22:48

    43' - Партизан води 86:80!

    Екипе као да остају без снаге, али Партизан после три минута продужетка успева да стигне до великих шест поена предности. Серија 8:2 у овим тренуцима и после сјајног поготка Кевина Пантера, Ергин Атаман тражи тајм-аут!

  • 22:39

    Гледаћемо продужетак - Пантер пропустио победу (78:78)

    Каква луда завршница у Арени! Откако је Грант погодио ону тројку, Партизан је ушао у серију 7:0, од чега су пет били поени Кевина Пантера.

    После промашаја Панатинаикоса на 12 секунди до краја, црно-бели су имали прилику да стигну до победе, али је Пантер изгубио лопту и није успео ни да упути шут за победу.

    Играће се још пет минута кошарке у Београду!

  • 22:33

    Грент утишао Арену - 71:78

    Спустио се Партизан на пет поена заостатка, али Грент погађа "немогућу" тројку из угла и успева да утиша Београдску арену.

    Имао је Партизан својих шанси када су се вратили на пет поена заостатка раније у четвртини после одличних потеза Бруна Кабокла. Да видимо шта се спрема у последња два и по минута.

  • 22:18

    Катастрофа Партизана на почетку 4. четвртине - 54:64

    Отвара Панатинаикос последњу деоницу серијом 8:0 за само нешто више од два минута игре. Рачунајући и претходну четвртину, то је серија 14:2 коју предводе Григонис, Митоглу и Лесор.

    Њоме стижу на чак 10 поена предности.

  • 22:10

    Крај треће четвртине - 54:56

    Имао је Партизан моментум у овој четвртини, али га је потом мало и олако изгубио. Митоглу погађа уз звук сирене на крају за предност ПАО пред последњих 10 минута.

    Ипак, јасно је да нас у четвртој четвртини очекује драматична завршница.

  • 21:56

    24' - Партизан има четири поена предности

    Енергичан почетак другог полувремена, нарочито после моћног закуцавања Доужера. Уз то и нови поени Ледеја којима су црно-бели стигли и до "плус шест", али гости смањују на 48:44.

  • 21:33

    Сјајна завршница Партизана - 39:38 на полувремену

    Имао је ПАО и 32:24 после пет минута друге четвртине, али је онда тајм-аут Жељка Обрадовића уродио плодом. Црно-бели су заиграли далеко чвршће у одбрани и дозволили још само четири поена, а Нанели и Ледеј су предводили серију 11:0 коју је Лесор на крају само успео да прекине.

    И тако Партизан на одмор одлази са поеном предности, вођен најбољим поентером меча Зеком Ледејом и његових 12 поена.

  • 21:18

    Партизан се мучи у нападу

    Пет минута игре у другој четвртини, а црно-бели су успели да постигну мизерна четири поена. Резултат је 31:24 за ПАО, а вечерас их предводи Маријус Григонис који је већ убацио 10 поена.

  • 21:05

    Крај прве четвртине - ПАО води 21:20

    Феноменална тројка Алексе Аврамовића са дистанце, на минут и 20 секунди пре краја четвртине је вратила Партизан на поен заостатка.

    Ипак, Ледеј након тога пропушта прилику да донесе црно-белима предност након што је ПАО у неколико наврата имао шест поена предности.

image