Спорт

"Матићу, то што си урадио је ј***но недопустиво, издао си саиграче"

Немања Матић је недавно у једној изјави открио дешавања иза кулиса док је наступао за енглеске клубове Челси и Манчестер јунајтед
"Матићу, то што си урадио је ј***но недопустиво, издао си саиграче"© YouTube / screenshot / The Overlap

Српски фудбалер је том приликом открио да су у Јунајтеду играчи пречесто каснили, рекавши да су најгори у томе били Пол Погба и Џејдон Санчо. А сада се због свега јавио и некадашњи капитен Јунајтеда Гери Невил, који је критиковао Матића.

Невил је у подкасту "Оверлап" говорио са другим славним играчима из Премијер лиге, рекавши да је Србин погрешио што је изнео у јавност информације које се тиче саме тимске свлачионице.

"Сећам се да сам само једном за 20 година закаснио на тренинг, јер сам упао у катастрофалну гужву. Никада нисам каснио. То су били стандарди које сам постављао пред себе. Ако би ико други каснио, критиковао бих их, јер је то ствар која највише показује непоштовање према саиграчима", почео је Невил своје обраћање.

Онда је решио да каже шта мисли и о изјави Немање Матића.

"Био сам мекан према играчима Јунајтеда ових 12 месеци јер сам се фокусирао на труло окружење са власницима клуба, много тога тренутно у клубу не функционише како треба. Али оно што сам чуо од Немање Матића је нешто због чега бесним. Највећа издаја коју можете да имате у свлачионици је када играчи или њихови агенти одлазе у медије и причају ствари о тренеру или другим играчима. Искрено, то је ј***но неопростиво", рекао је Невил.

Подсетимо, Матић је изјавио да играчи у Јунајтеду нису били тако професионални као у Челсију.

"У Челсију су сви били професионалци, долазили су на време и никада нису каснили. Али у Јунајтеду се то дешавало скоро сваки дан. Они који су највише каснили били су Погба и Санчо и још пар играча. Једне сезоне смо скупили око 75.000 фунти у казнама које су играчи плаћали због кашњења", рекао је Матић за "ЈуПланет".

image