Спорт

Јунајтедов "аутогол" - великан забранио новинаре који су писали о Тен Хаговим мукама

Енглески великан Манчестер јунајтед забранио је четворици познатих новинара да присуствују конференцији за медије менаџер тима Ерика тен Хага уочи утакмице 15. кола Премијер лиге против лондонског Челсија, преноси "Дејли мејл"
Јунајтедов "аутогол" - великан забранио новинаре који су писали о Тен Хаговим мукама© YouTube / screenshot / RedDevilsTV

Појашњава се да клуб није дозволио да уђу новинари "Скај спортса", "Мирора", "И-Ес-Пи-Ена" и "Манчестер ивнинг њуза". Они су, као и други медији, објавили да се Тен Хагу озбиљно "дрма клупа" у Манчестеру, као и да је Холанђанин изгубио поверење већине свлачионице и да би због тога ускоро лако могао да остане без посла.

Тако нешто Јунајтед није ни демантовао нити је стао у подршку свог тренера, већ су решили да се обрачунају с медијима, уз то понудивши штуро објашњење због чега су решили да забрањују појединим новинарима приступ конференцији за медије.

"Предузели смо мере против неколико публикација, не због објављивања чланака који нам се не свиђају, већ због тога што нисмо контактирали клуб да нам дају прилику да коментаришемо, оспоримо или контекстуализујемо информације", стоји у саопштењу клуба.

У медијима се писали и да су играчи "црвених ђавола" забринути због искључења Џејдона Санча из тима, а наводно су многи незадовољни стилом игре и сматрају да превише трче и тренирају. Тен Хаг је у Манчестер јунајтеду од лета 2022. Под његовим вођством тим је освојио Лига куп Енглеске прошле сезоне.

После 14 кола Манчестер јунајтед је на седмом месту на табели енглеског шампионата са 24 бода. У Лиги шампиона после пет кола заузимају последње место у групи, са минималним шансама да се пласирају у осмину финала из групе у којој су још и Бајерн Минхен, Копенхаген и Галатасарај.

image
VV inauguration
banner