Спорт

Зашто је полиција тукла навијаче Партизана? Шпанци се огласили: Некултурно понашање

Кошаркаши Партизана савладали су Валенсију на њеном паркету у мечу 15. кола Евролиге, а тај меч, осим тријумфа црно-белих, обележила су и дешавања на трибинама
Зашто је полиција тукла навијаче Партизана? Шпанци се огласили: Некултурно понашање© Twitter / screenshot / @DepCOPEValencia

Током утакмице, дошло је до сукоба између навијача Партизана и шпанске полиције, када су припадници безбедносних снага чак и пендрецима ударали гостујуће навијаче.

О томе је говорио и коментатор ТВ "Спортклуб" током живог преноса, али никоме није било јасно шта се заправо догодило и шта је био разлог за такав развој догађаја.

Сада се о свему огласила и Валенсија на друштвеним мрежама, понудивши њихово објашњење због чега је дошло до хаоса.

"Желимо да се извинимо нашим навијачима, посебно онима који су били у близини сектора 218 због свега што су урадили навијачи Партизана. Они су окупирали места која нису била њихова и показали су некултурно понашање коијм су приморали представнике безбедности да реагују и да преселе наше навијаче. Клуб ће урадити све како се овако нешто никада више не понови", наводи се у саопштењу.

Навијачи домаћег тима огласили су се и у коментарима. Било је оних који су тврдили да су "људи са децом отишли кући због тога" и кривили су клуб што није боље обезбедио тај сектор.

"Није било безбедно, морао сам да одем са дететом", написао је један од навијача. Било је и оних који су тврдили да су мере безбедности на улазима биле јако лоше.

"Требало би да вас буде срамота, платио сам карту и нисам могао да гледам меч, исто се десило и на мечу против Жалгириса прошле сезоне, ништа нисте научили."

Партизан после пете узастопне победе у Евролиги наставља путешествије кроз Шпанију, пошто ће већ у четвртак играти против Реала у Мадриду.

image