Спорт

Моћна фотка Месија и Роналда уочи Мундијала – 50 милиона "лајкова"

Феноменална фотографија је изненадила, али и одушевила љубитеље фудбала.
Моћна фотка Месија и Роналда уочи Мундијала – 50 милиона "лајкова"© Instagram/screenshot/Cristiano

Љубитељи фудбала широм света одбројавају сате до почетка Светског првенства у Катару, које у недељу стартује од 17.00 часова. Комплетан водич за праћење Мундијала је спреман, а спремне су и највеће фудбалске звезде.

Тако су у неочекиваном маркетиншком потезу, Лионел Меси и Кристијано Роналдо на заједничкој фотографији показали да су спремни да се надмећу и у Катару. Њихова фотографија дан уочи Мундијала изненадила је читав свет.

Меси и Роналдо су у оквиру кампање познате марке луксузне одеће "Луј Витон" фотографисани један наспрам другог како играју шах на коферу поменутог бренда.

"Победа је стање свести", написала су обојица у својим објавама на Инстаграму.

Колико је ова објава све изненадила и одушевила, показује да су светским фудбалским звездама донеле 5.000.000 "лајкова" на Инстаграму само у првих 30 минута од објаве.

До сада су фанови показали да им се ова фотографија свиђа више од 50.000.000 пута, пошто су се велики ривали нашли на заједничком пројекту.

Занимљиво је да је поставка фигура на традиционалној шари ове француске модне марке, која подсећа на шаховску таблу само у бојама "Луј Витона", реплика правог меча који је одигран.

У питању је дуел из 2017. године између Магнуса Карлсена, актуелног светског шампиона и једног од најбољих шахиста свих времена и Хикаруа Накамуре. Симболично, тај меч завршен је ремијем, што може да значи да је "Луј Витон" покушао да изједначи Месија и Роналда.

На снимцима "иза кулиса" откривено је ипак да њих двојица нису заједно били на фотографисању, већ су "спојени" у монтажи.

Иначе, Мундијал у Катару биће последња прилика за Аргентинца и Португалца да покушају да стигну до трофеја који им недостаје – оног намењеног светским шампионима.

image