Спорт

Роналдо губи 18.500.000 евра, Јунајтед му спрема највеће понижење у каријери

Кристијано Роналдо би могао да доживи нешто што вероватно никада није замишљао, пошто је Манчестер јунајтед покренуо процес за прекидање њихове сарадње и то искључиво на штету Португалца.
Роналдо губи 18.500.000 евра, Јунајтед му спрема највеће понижење у каријериGetty © Naomi Baker

Кристијано Роналдо је још од протеклог викенда у центру пажње светских медија због његовог интервјуа за британски "Сан" у ком је критиковао Манчестер јунајтед, тренера Ерика тен Хага, бројне саиграче, али и играче са којима је некада делио свлачионицу.

А због његовог непримереног потеза и тешких речи, португалски суперстар би могао да остане без чак 18.500.000 евра, пошто је Манчестер јунајтед започео процес евентуалног прекида сарадње.

Како је прво објавио "Дејли мејл", а потом практично потврдио и познати италијански новинар Фабрицио Романо, управа Јунајтеда је започела разговоре са својим правницима како би раскинули уговор с Португалцем на његов терет.

То значи да би Роналдо, због кршења ставки из уговора, могао да остане без истог и да му Јунајтед не надокнади ни једну једину фунту. Роналдо је до тренутка истека уговора требало да заради још око 16.000.000 фунти, односно 18.500.000 евра.

Ипак, сада "Дејли мејл" наводи да Јунајтед има основа да ту сарадњу оконча на штету играча, по чему би Роналдо постао слободан да тражи нову средину. Наводи се да су власници клуба, породица Глејзер, са генералним директором Ричардом Арнолдом, спортским директором Џоном Муртоом и тренером Ериком тен Хагом на интерном састанку дошли до закључка.

Истиче се да је Роналдо "спалио све мостове" са клубом и да ту више нема повратка. То би значило да је Роналдо већ одиграо последњи меч за Јунајтед и да ће од почетка 2023. године, односно по завршетку Светског првенства, могао да почне да тражи нову средину.

Роналдо се у другом мандату у Манчестер јунајтед вратио у лето 2021. године из Јувентуса, али се тај потез није показао добрим ни за једну од две стране.

image
VV inauguration
banner