Спорт

Ко данас игра на Светском првенству - Енглези фаворити, а ту је и "дерби"

Почео је Мундијал, а време је за други дан турнира, уједно и први у ком ћемо гледати више од једне утакмице.
Ко данас игра на Светском првенству - Енглези фаворити, а ту је и "дерби"Getty © Dean Mouhtaropoulos

После више од четири године чекања, Светско првенство у Катару је стартовало, а првог дана турнира имали смо прилике да видимо победу Еквадора 2:0 против домаћина, али и дебитанта на Мундијалима.

Сада је време за понедељак и три утакмице које су на програму у групама А и Б. Програм почиње у 14.00 по средњеевропском времену, а трајаће скоро до 22.00, када се завршава последњи сусрет.

Енглеска - Иран 14.00

Ово је први меч у групи Б, а сусрет Енглеске и Ирана отвориће и дневни програм. Селекција Герета Саутгејта је фаворит за прво место у групи, али азијска селекција би могла буде интересантан ривал.

Навикнути су на услове за игру у овом крају света, а искусни Карлос Кеирош је са њима лагано прошао кроз азијске квалификације. Ипак, предвођени Харијем Кејном, Енглези ће све осим три бода сматрати неуспехом.

Сенегал - Холандија, 17.00

Овај меч се може сматрати дербијем дана. Ради се о мечу групе А, а то су уједно и два тима од којих се највише очекује у тој групи. Сенегалци су прваци Африке, али у свом тиму неће имати Садија Манеа, повређену звезду која је уједно и најбољи играч Африке.

Холанђани Луја ван Гала ће желети то да искористе, а биће интересантно видети у ком саставу ће почети меч, имајући у виду да је славни стручњак познат по храбрости да начини неочекиване потезе.

САД - Велс, 20.00

И за крај дана, затварање првог кола у оквиру групе Б. Сједињене Државе играју против Велса, који први пут учествује на Мундијалима још од 1958. године. Далеко највише у њиховом тиму се очекује од прве звезде Герета Бејла, док је остатак тима пун играча познатих са премијерлигашких терена.

Са друге стране, Американци су пропустили турнир у Русији пре четири године и сада желе да оставе трага у Катару. Ради се о младом тиму Грега Берхалтера, а евентуална победа на старту турнира могла би да их "једном ногом" одведе у осмину финала.

image