Спорт

Милинковић-Савић: Не претимо Бразилу, али имамо право да будемо оптимисти

Репрезентативци Србије једва чекају четвртак и први меч на Светском првенству у Катару.
Милинковић-Савић: Не претимо Бразилу, али имамо право да будемо оптимисти© Фудбалски савез Србије

Почело је Светско првенство у Катару победом Еквадора против домаћина, а већ у уторак Мундијал улази у ритам великог броја утакмица сваког дана.

Но, још само три дана остала су док на ред не дође и наступ репрезентације Србије против Бразила, а пред старт такмичења "орлова", о том мечу говорили су Вања Милинковић-Савић и Стефан Митровић.

Голман и дефанзивац селекције Србије једва чекају први меч нашег тима на Мундијалу, који је на програму у четврак од 20.00 часова.

"Услови у хотелу и тренинг-кампу су заиста феноменални, осећа се на сваком кораку величина Светског првенства. Ово ми је прво велико такмичење у сениорској конкуренцији и искрено нисам имао представу шта ме очекује. Први утисци су фантастични", почео је Вања Милинковић-Савић на конференцији за медије.

"Спремамо се за премијеру против Бразила, добро су нам познати њихови офанзивни квалитети, али ћемо са ‘мистером’ да припремимо утакмицу како треба и сигурно је да ништа неће бити препуштено случају. Не претимо никоме, али имамо право да будемо оптимисти и да размишљамо позитивно", јасан је млађи од двојице Милинковић-Савића у репрезентацији Србије.

За то време, дефанзивац Хетафеа зна шта је кључно да би "орлови" могли да направе успех у Катару.

"Респектујемо Бразилце као фудбалску нацију и једну од најквалитетнијих екипа на овом турниру, али смо показали током квалификација и Лиге нација да смо најјачи када је то најпотребније. Битно је да сачувамо атсмоферу која је била кључ успеха у протеклом периоду, да будемо мирни и да спроведемо у дело све инструкције које добијемо од ‘мистера’ и његовог стручног штаба. Не претимо Бразилу, али нам игра и резултати које остварујемо у последњих годину и по дана дају за право да верујемо у своје квалитете и да против сваког противника изађемо отвореног гарда", поручио је Стефан Митровић.

image
VV inauguration
banner