Спорт

Надал не може да не прича о Ђоковићу: Рафа је на шљаци бољи од Новака

Стриц легендарног Шпанца истиче да је "прерано доносити закључке" о сезони какву ће Надал имати, само је сигуран у једно - да је бољи од најбољег тенисера у историји
Надал не може да не прича о Ђоковићу: Рафа је на шљаци бољи од НовакаGetty © Clive Brunskill / Staff

Вратио се Рафаел Надал на терен на почетку 2024. године, уписао две победе, пре него што га је у Бризбејну савладао Џордан Томпсон и то након што је Шпанац имао три меч лопте.

То је довело до сумњи у физичко стање освајача 22 гренд слем трофеја, пошто је Надал имао и проблема са боловима у телу, а о свему је причао и његов стриц Тони Надал.

Бивши Рафаелов тренер је умерени оптимиста када је у питању његов наступ на Аустралијан опену, али је и овог пута морао да у својој колумни "поткачи" и Новака Ђоковића.

"Прерано је за било какве закључке. Мој синовац је одиграо два добра меча, мада Доминик Тим није исти играч као што је био 2019. године. Видећемо како ће све изгледати када наспрам Рафе буду озбиљнији противници. И даље сам убеђен да ће све бити добро, чак је почетак по мени био изнад очекивања. Потребно је да се иде корак по корак, као што је то Рафа одувек радио", рекао је Тони Надал.

Он не сумња да ће Рафа праву форму темпирати за његову омиљену сезоне шљаке.

"Сматрам да је и даље способан да освоји Ролан Гарос. Прво, то мислим зато што сам његов стриц. А, друго, зато што поред њега ни Ђоковић када је играо најбоље на свету свих времена није успео да дође до трофеја. Просто, Рафа је на шљаци бољи од Новака. И ако успе да дође до потребног нивоа, сматрам да ће Надал бити први кандидат за трофеј у Паризу. Освајање турнира на Ролан Гаросу је његов највећи циљ“.

Посебно је вредно напоменути да ће Париз 2024. носити двоструку вредност - осим Ролан Гароса, на истом комплексу ће се играти и турнир на Олимпијским играма.

"Рафа је увек био јако мотивисан када је играо за Шпанију. А поготово ће то бити у Паризу, граду где је имао толико успеха. У циљу да освоји злато, постоји шанса да игра и дубл са Алкаразом, а то би био пар који би јако тешко неко победио", сигуран је Тони Надал.

image