Спорт

Шокантан пораз Надала у Бризбејну после три меч лопте – Томпсонова победа каријере!

Један од највећих тенисера свих времена доживео шокантан пораз на турниру у Бризбејну, али му то неће бити једина главобоља
Шокантан пораз Надала у Бризбејну после три меч лопте – Томпсонова победа каријере!Getty © Chris Hyde / Stringer

Рафаел Надал изгубио је у четвртфиналу АТП турнира у Бризбејну од Џордана Томпсона, упркос томе што је имао три меч лопте.

Надал је после велике борбе и преокрета изгубио од Томпсона, резултатом 5:7, 7:6 (8:6), 6:3.

Аустралијанац је одиграо меч живота, остварио највећи тријумф у досадашњем току каријере и то је учинио на спектакуларан начин.

У првом делу игре домаћи представник је први стигао до брејка у седмом гему и чинило се да би могао да пољуља Надала. Међутим, Шпанац је одмах узвратио и изједначио, а онда још једном одузео сервис ривалу за вођство (7:5).

И други је био једнако неизвестан, обојица су спасавали брејк лопте и неокрзнути дошли до завршнице.

Тада је освајач 22 гренд слем титуле имао меч лопту и поен који је требало да добије. Лобовао је ривала и изашао на мрежу, али је онда бекхенд волеј послао у мрежу. Извукао се Џордан тада, а онда поновио исто и у тај-брејку.

Имао је Надал још две прилике да затвори меч, једну и на свој сервис, али није успео. Уследио је контраудар Томпсона и изједначење.

Поред тога, момак из Манакора је осетио бол у мишићу леве ноге, због чега је тражио медицински тајм-аут. Иако је изјавио да игра без болова, то се променило током меча и доживео је повреду о којој ће после учешћа у Бризбејну бити познато више.

Вратио се на терен, али није могао да парира расположеном ривалу. Тренутно 43. играч на свету је до краја играо као у трансу и завршио посао након скоро три и по сата игре.

Он ће се за финале борити са Григором Димитровом из Бугарске, који је елиминисао још једног Аустралијанца Ринкија Хиџикату – 6:1, 6:4.

У другом полуфиналу састаће се први носилац Холгер Руне и Роман Сафијулин.

Данац је са 6:2, 7:6 (8:6) елиминисао Џејмса Дакворта, док је Рус савладао Матеа Арналдија 7:6 (7:4), 6:2.

Турнир у Бризбејну игра се за наградни фонд од 661.585 долара.

image