Спорт

Рускиња узела пасош Аустралије, па зажалила: Не воле ме, срећни су кад изгубим

Рускиња из Тамбова већ готово 10 година наступа под заставом Аустралије, али је неправедан однос тамошњег савеза боли и решила је да о томе јавно проговори
Рускиња узела пасош Аустралије, па зажалила: Не воле ме, срећни су кад изгубимGetty © Chris Hyde / Stringer

Рускиња Арина Родионова, која од 2014. године представља Аустралију, доживела је пораз у квалификацијама за Аустралијан опен, након чега је жестоко критиковала тениску асоцијацију те земље.

Иако је најбоље пласирана аустралијска тенисерка и налази се надомак првих 100 на ВТА листи, она није добила "вајлдкард" за учешће на првом гренд слему, већ је морала да се такмичи у квалификацијама.

У првом колу квалификација, Родионова је изгубила 6:3, 6:4 од слабије пласиране Францускиње Леолије Жанжан. Њена изјава је потом привукла доста пажње.

"Мислим да су они сада задовољни мојим поразом и то је оно што ме љути. Ово је све почело годинама уназад. Толико је ствари иза кулиса које ми јасно показују да им се не допадам. Није то јасно само мени, него свим тенисерима из Аустралије", почела је Родионова своју "паљбу" по Тенис Аустралији.

"То није баш нека тајна, сви то знају и помало је смешно да су том одлуком одлучили да све ово покажу јавно. Не знам како ни да оправдам њихову логику Имала сам одличну годину и урадила све што сам могла да заслужим 'вајлдкард'. Једноставно ме не воле", рекла је Родионова.

Она је после тешке повреде зглоба у 2023. години доминирала на мањим ИТФ турнирима- Уписала је чак 78 победа и освојила седам трофеја. Са 302. места на ВТА листи, попела се до 105. позиције.

Тиме што није добила "вајлдкард", Родионова је остала и без најмање 94.000 долара, колико се добија за пораз у првом колу главног жреба.

Родионова је истакла на конференцији и да није ствар у новцу, али и да ју је читав стрес због ове ситуације коштао и у мечу против Францускиње Жанжан.

image