Спорт

Новаков осмех у Мелбурну и рука без бандаже: Зглоб је у реду!

Добра вест за најбољег тенисера свих времена и његове навијаче пред почетак нове такмичарске сезоне у којој су циљеви једнако високи као раније
Новаков осмех у Мелбурну и рука без бандаже: Зглоб је у реду!Getty © Kelly Defina / Stringer

Новак Ђоковић одрадио је први тренинг на терену "Род Лејвер арене" пред почетак Аустралијан опена.

Ђоковић је после неколико дана паузе заказао тренинг у комплексу на којем ће бити игран први гренд слем у сезони и обрадовао своје навијаче, а потврда добрих вести је стигла у ноћи између понедељка и уторка по средњоевропском времену.

Новак је тренирао без икаквих проблема, није осећао последице повреде ручног зглоба коју је зарадио током Јунајтед купа, а на десној руци чак није било стезника, нити бандаже.

Подсетимо, светски "број 1" је доживео повреду током наступа за Србију у Перту, због које је и доживео пораз од Алекса де Минора у четвртфиналу тог такмичења.

Било је очигледно да је трпео јаке болове, али је рекао да није забринут и да верује да ће се опоравити за Аустралијан опен. Кадрови са првог тренинга на "Род Лејвер арени" показују да је био у праву.

Ђоковић је био веома расположен, насмејан и често се шалио са тренером Гораном Иванишевићем. Присутан је био и кондициони тренер Марко Паники, док је све надгледао и дугогодишњи физиотерапеут Миљан Амановић.

Новак је у Мелбурн стигао поново као први фаворит за освајање трофеја који је у каријери дизао већ десет пута.

Он ће непосредно пре почетка такмичења учествовати у хуманитарној егзибицији заједно са Арином Сабаленком, Стефаносом Циципасом и Маријом Сакари.

Организатори су одредили и термин жреба који ће бити одржан 11. јануара око три сата после поноћи по нашем времену.

Аустралијан опен на програму је од 14. до 28. јануара и игра се за наградни фонд од 58.910.000 долара.

image
VV inauguration
banner