Спорт

Србија упропастила све за 30 секунди - Исланд у финишу "ишчупао" бод на Европском првенству

Рукометна репрезентација Србије на невероватан начин је остала без победе на старту Европског првенства у Немачкој
Србија упропастила све за 30 секунди - Исланд у финишу "ишчупао" бод на Европском првенству© Tanjug/Marco Wolf/dpa via AP

У првом мечу у оквиру групе Ц, "орлови" су против Исланда имали два гола предности на 30 секунди пре краја, али је на крају сусрет окончан резултатом 27:27.

Селекција Тонија Ђероне играла је феноменалан рукомет 59 минута, а онда је успела да у самој завршници све проспе и остане без победе у најважнијем мечу у групи.

Меч је почео изузетно тврдо, па је после првих пет минута игре резултат и даље био 0:0. Држала се потом Србија добро, иако су од 4:3 отишли у заостатак 4:7, успели су да се приближе Исланђаниима.

Окончали су првих 30 минута са минималним заостатком (10:11), а онда у наставку заиграли инспирисано и почели да мало по мало ломе ривала, али не и да га сломе. Имали су и три гола предности на два минута пре краја, а онда и два гола предности у последњем минуту.

Ипак, прво је Арон Палмарсон смањио на 27:26 на 26 секунди пре краја меча, да би Сигвалди Гудјонсон изједначио на три секунде пре краја након што су Ђорђић и Вејин изгубили лопту у пресудним тренуцима меча.

Најбољи за Србију био је Драган Пешмалбек са пет голова, четири је постигао Петар Ђорђић, док су по три постигли Богдан Радивојевић и Лазар Кукић. У тиму Исланда је седам голова постигао Бјарки Елисон, а шест Гудјонсон.

Србију сада очекују мечеви против Мађарске и Црне Горе, али је евентуална победа над Исландом могла да буде од великог значаја за наступе у другој фази такмичења.

image